cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Fabricile din Cugir au fost vizitate de către un secretar de stat din Ministerul Economiei

Fabricile din Cugir au fost vizitate de către un secretar de stat din Ministerul Economiei

Publicat în 20.04.2013 la ora 18:54

La finele acestei săptămâni, cele două societăți cugirene de armament și muniție, Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir au primit vizita secretarului de stat din Ministerul Economiei, care răspunde de Industria de Aparare, Gelu Stefan Deaconu.

Prezența, pentru prima dată la Cugir, a secretarului de stat a avut drept scop, o evaluare cu privire la situația economică și financiară a celor doua societăți comerciale, în baza unei analize concrete, facută la fața locului, împreună cu factorii de răspundere de la cele două fabrici cugirene.

Potrivit unor surse, discuțiile s-au purtat cu administratorul special al celor doua uzine, dr. ing Nicusor Mihai, cu managerii celor doua societăți, Romulus Micu respectiv Mircea Trifan, precum și cu cei doi presedinți ai consiliilor de administație. O parte dintre acestia l-au și însotit de altfel, pe reprezentantul ministerului, in deplasările sale la unele secții și sectoare de activitate aparținând celor doua fabrici. În baza unor informații, obținute tot pe surse, demnitarul ar fi cerut administratorului special și celor doi manageri, clarificări cu privire la portofoliul de comenzi, relația cu Romarm și ministerul de resort, colaborarea și negocierile purtate cu partenerii externi și date despre situația financiară a societăților.

A fost de asemenea, abordată și problema legată de intenția de unificare a celor doua fabrici, situație ce ar creea o altă perspectivă, mult mai avantajoasă pentru ambele societăți.

Reprezentanții fabricilor au expus cu acest prilej problematica specifică sectorului de apărare, atrăgând atenția asupra pericolului datoriilor vechi asupra activității curente, precum și asupra personalului insuficient, în raport cu numarul mare de comenzi pe care le are Fabrica de Arme Cugir.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 308 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.