cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Fabricile cugirene producătoare de armament şi muniţie au acoperire cu comenzi şi contracte încheiate pentru acest an

Fabricile cugirene producătoare de armament şi muniţie au acoperire cu comenzi şi contracte încheiate pentru acest an

Publicat în 17.01.2017 la ora 12:00

Managerii generali ai S.C. Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme Cugir, Romulus Micu, respectiv Graţian Suciu, au declarat că societăţile pe care le conduc au încheiat anul 2016 pe profit, iar pentru anul 2017 au asigurate contracte încheiate cu ROMARM şi ROMTEHNICA.

„Anul trecut, toate comenzile şi contractele au fost onorate la termen, peste 90% din producţie mergând la export, pe diverse pieţe, iar 2017 va fi un an la fel de bun pentru societate”, ne-a declarat ing. Romulus Micu – directorul general al SC Uzina Mecanică Cugir. El a ţinut să precizeze că în 2016 unitatea a beneficiat de dotarea cu două utilaje CNC, iar pentru 2017 are în planul de retehnologizare investiţii pentru încă două maşini unelte cu comandă numerică (CNC). Micu a mai afirmat că la începutul acestui an, toţi cei 1.200 de salariaţi ai societăţii au primit tichete de masă majorate la 150 de lei/salariat. La rândul său, directorul general de la Fabrica de Arme, ec. Graţian Suciu, ne-a relatat că societatea pe care o conduce are peste 900 de angajaţi, care produc o gamă variată de calibre, armament destinat trupelor armate, trupelor cu destinaţii speciale, dar şi pentru piaţa civilă americană („Century Internaţional Arms”), partener tradiţional al societăţii. „Am avut un an 2016 bun, poate cel mai bun dintre ultimii, ne-am îndeplinit obligaţiile contractuale şi am realizat profit. Şi anul 2017 se arată la fel de promiţător, cu contracte asigurate pentru întreaga perioadă. Suntem preocupaţi de noi investiţii prin care să retehnologizăm unele sectoare de producţie care necesită aceste dotări”, susţine Suciu. În ceea ce priveşte situaţia funcţionării fabricilor în condiţiile unei ierni destul de aspre, cei doi manageri ne-au declarat că nu există probleme care să afecteze activitatea de producţie, buna funcţionare a instalaţiilor pentru utilităţi fiind monitorizată 24 din 24 de ore.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1675 ori

Fabricile cugirene producătoare de armament şi muniţie au acoperire cu comenzi şi contracte încheiate pentru acest an
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.