cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Fabrica de Arme Cugir și-a reluat activitatea. Uzina Mecanică mai așteaptă

Fabrica de Arme Cugir și-a reluat activitatea. Uzina Mecanică mai așteaptă

Publicat în 04.05.2020 la ora 21:35

Începând de astăzi, cei peste 900 de salariați de la Fabrica de Arme Cugir  s-au întorcs la muncă, după o pauză de aproape patru săptămâni, perioadă în care au fost plătiți în șomaj tehnic și în concediu legal.

Potrivit directorului general, ing. Grațian Duma, în această perioadă s-au luat măsuri de  dezinfectare a tuturor spațiile de producție, birourilor și anexelor,  astfel încât să se asigure un climat de securitate și siguranță pentru personalul angajat în ceea ce privește limitarea spre zero a efectelor pandemiei cu noul Coronavirus.

De asemenea,  fiecare angajat a primit la revenirea în unitate, mască de protecție, s-au efectuat controale de temperatură la intrarea pe poarta unității , dar  s-au luat și alte măsuri necesare limitării efectelor infestării personalului.

În condițiile în care personalul angajat respectă toate regulile de prevenție impuse, și nu intervin situații de excepție (forță majoră), Fabrica de Arme are asigurate toate condițiile pentru continuitatea producției și posibilitatea păstrării în activitate a personalului”, ne-a declarat directorul general.

În ceea ce privește Uzina Mecanică Cugir, unitatea va intra în șomaj tehnic pentru o perioadă de încă două săptămâni, adică până pe data de 18 mai. Potrivit directorului general Marin Morariu, salariații societăți nu încep activitatea din 4 mai, așa cum era prevăzut, urmare apariției în unele compartimente ale fabricii, a unor cazuri de îmbolnăviri cu COVID – 19 (situație deja cunoscută).

În acest context, conducerea fabricii a făcut și continuă să facă eforturi pentru eliminarea oricărui pericol care ar putea afecta sănătatea și securitatea angajaților.

„Este prioritate pentru noi să acționăm responsabil pentru dezinfectarea secțiilor și compartimentelor de producție, a birourilor și anexelor astfel încât să se asigure condiții de siguranță maximă pentru sănătatea personalului angajat, evitându-se în acest fel apariția unor  noi îmbolnăviri cu COVID – 19”, a precizat Marin Morariu.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 878 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.