cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Fabrica de arme Cugir angajează 300 de muncitori

Fabrica de arme Cugir angajează 300 de muncitori

Publicat în 05.06.2013 la ora 21:22

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a anunțat angajarea a 300 salariați la Fabrica de Arme Cugir.
Ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că Fabrica de Arme Cugir a încheiat recent un contract de livrare de arme ușoare către o țara membră NATO, fapt care va duce la angajarea a unui număr de cel puțin 300 de salariați.

arme Fabrica de arme CugirA doua acțiune pe care am finalizat-o ieri cu Ministerul de Finanțe este legată de Fabrica de Arme din Cugir. Fabrica are peste 600 de salariați și recent am încheiat un contract pentru dublarea activității. Fabrica de Arme Cugir produce arme ușoare.  Ministerul de Finanțe este,în general, foarte reținut la crearea de noi locuri de muncă, la unități care au datorii, temendu-se, poate, pe bună dreptate,că noi angajări de personal s-ar putea să sporească pierderile. Eu am vorbit cu colegi din Ministerul Finanțelor, dat că și eu am trecut pe acolo și am o anumită sensibilitate, față de argumentale Ministerului Finanțelor. Noi am convenit, de principiu, că de fiecare data când aduc contracte suplimentare, față de capacitate să mi se permită, angajare de personal pe perioada contractului și în număr necesar pentru îndeplinirea obiectivului respectiv. Am convenit astfel, să prezentăm în Guvern, un Memorandum pe care l-am acceptat împreună cu ministerele, în ccare să angajăm 300 de persoane la Fabrica de Arme Cugir. Angajările vor fi pe perioadă mai lungă. Cei care sunt angajați acum sunt pe o perioadă care depășește ordinul de mărime, în ani. Noi sperăm că acest contract să se prelungească și persoanele să rămână definitiv angajate. E vorba de livrări de arme. În orice caz e vorba de o țara membră NATO și e vorba de armament ușor, care, în general nu-i destinat pentru a mângâia. Armament ușor înseamnă puşti, pistoale, pistoale automate s.a.m.d.”, a declarat Ministrul Economiei Varujan Vosganian.

El a ținut să mai adauge că muncitorii vor fi angajați pe termen limitat, mai ales pe perioadă derulării contractului cu țara parteneră. (C P )

Acest articol a fost citit de 1037 ori

Fabrica de arme Cugir angajează 300 de muncitori
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Fabrica de arme Cugir angajează 300 de muncitori

  1. pettar Răspunde

    09.06.2013 la 0:43

    Memorandumul privea 2 uzine, FA Cugir si Metrom Brasov, totalizand 300 de salariati noi angajati (40 angajati erau propusi la Metrom). Ajunsi la mana lui Gherghina intr-o discutie la Finante acestia i-a santajat cerand renuntarea la nucleu. FAC a cedat, in timp ce reprezentantii Metrom nu au fost de acord. Poate ne spune “Armeanul ce-l destept” ce a rezolvat el cu Voinea? Cum poate sa cedeze santajului si apoi sa se laude? Dar cei din Cugir ce zic? Angajari pe pierderi sa fie falimentata uzina, care oricum este datoare vanduta la UM Cugir? Nu va aminteste de campania lui Crisan care promitea angajarea a 700 de oameni ? Atentie la acest “dar” primit de la cei care ne conduc !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *