cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Fabrica de Arme Cugir a prezentat, astăzi la Alba Iulia, un nou tip de armă de asalt care se încadrează în normele NATO

Fabrica de Arme Cugir a prezentat, astăzi la Alba Iulia, un nou tip de armă de asalt care se încadrează în normele NATO

Publicat în 18.10.2017 la ora 14:33

Fabrica de Arme Cugir a prezentat astăzi, la Alba Iulia, un nou tip de armă de asalt, ce dezvoltă o viteză la gura țevii de peste 800 de metri pe secundă și se încadrează în normele NATO, iar după ce va fi omologată așteaptă comenzi de la Armata Română.

Arma a fost expusă miercuri, în poligonul de la Micești, cu ocazia unor activități desfășurate de Ziua Armatei Române. Directorul Fabricii de Arme Cugir, dr. ing. Nicolae Mihăilesc, a declarat că prototipul este fabricat recent, prima armă de acest gen fiind scoasă în urmă cu 30 de zile.

„Prototipul e fabricat pe liniile existente ale societății Fabrica de Arme Cugir. Deci nu am venit cu investiții noi deocamdată. L-am realizat pe liniile de fabricații ale produsului 5.45 care actualmente se află în dotarea armatei. Necesitatea a apărut odată cu aderarea României la NATO și trecerea pe armamentul compatibil din punct de vedere tehnic pe armamentele compatibile NATO”, a spus Nicolae Mihăilesc.

• Arma a primit denumirea NAT 1 și este în omologare.

„Am participat la primele teste din programul de omologare la unitatea militară din Târgu Mureș. Are un încărcător de 30 de cartușe, dezvoltă o viteză la gura țevii de peste 800 de metri pe secundă, se încadrează în normele NATO, atât la calibru, cât și la condițiile tehnice. După terminarea omologării cu Ministerul Apărării, așteptăm în primul rând comenzi de la Armata Română, pe intern, dar totodată avem semnale și ne vin oferte și din extern”, a mai spus Nicolae Mihăilesc.

Arma are un cost de producție similar cu produsele pe care Fabrica de Arme Cugir le are în fabricație și în prezent este în program de testare și omologare.

„Noi am parcurs programul de testare omologare și așteptăm să primim raportul final”, a mai spus Nicolae Mihăilesc.

• Fabrica de Arme Cugir a produs zece arme de acest tip, iar cinci au intrat în testare.

„După ce va fi omologat, reprezentanții Fabricii de Arme Cugir așteaptă oferte și din Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Fabrica de Arme Cugir are în prezent 910 angajați. Dacă vom intra și vom avea contracte pe acest tip de armă de asalt va crește și numărul de angajați pentru că intenționăm să creăm o linie independentă pe care să producem acest tip și în același timp să producem și calibrele care sunt acum existente pe liniile de fabricație”, a mai declarat directorul fabricii.

Acest articol a fost citit de 1269 ori

Fabrica de Arme Cugir a prezentat, astăzi la Alba Iulia, un nou tip de armă de asalt care se încadrează în normele NATO
4.1 (82.86%) 7 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.