Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Eveniment umanitar la Cugir, pentru strângerea de fonduri necesare operării unei tinere care suferă de o malformație artero-venoasǎ la creier

cugirinfo.ro

Publicat

în

Povestea care urmeazǎ este una tristă… Este povestea unei copilării și adolescențe greu încercate de o boalǎ necruțǎtoare, care s-a abǎtut asupra Andreei, în urmǎ cu 6 ani, la vȃrsta de doar 11 ani. Ceea ce ne motiveazǎ sǎ îi întindem o mȃnǎ de ajutor și sǎ-i facem cunoscutǎ povestea, este tocmai optimismul și creadința de care aceasta dǎ dovadǎ.

Andreea este o elevǎ de 17 ani care are neapǎratǎ nevoie de bunǎvoința și ajutorul nostru. Ȋncǎ de la vȃrsta de 11 ani, suferǎ de o malformație artero-venoasǎ, ceea ce înseamnǎ cǎ la nivelul creierului existǎ un grup de vase de sȃnge goale, care în momentul în care se umplu cu sȃnge apasǎ pe creier și de acolo încep problemele.

Ȋn primii ani ai bolii, crizele Andreei apǎreau cam de 3 ori pe lunǎ. Acestea erau foarte violente, afectau întreg organismul, erau însoţite de pierderea cunoștintei și de fiecare datǎ era necesarǎ internarea în spital. După un timp indelungat de consultații și încercǎri, Andreei i s-a prescris un alt tratament. Ȋn urma acestuia, crizele cauzate de boalǎ nu mai sunt atat de violente, însǎ apar zilnic și lipsa medicamentelor este fatalǎ.

Andreea începe sǎ își piardǎ, rȃnd pe rȃnd, mobilitatea, nu își mai simte membrele, își pierde vǎzul, auzul și apoi cunoștința, avȃnd nevoie imediatǎ de medicamente.

Tocmai din acest motiv, Andreea nu mai poate merge la școalǎ. Dupǎ ce a fost consultatǎ de numeroși medici din Tȃrgu-Mureș, Timișoara și București i-a fost stabilit diagnosticul: malformație artero-venoasǎ.

La un moment dat, situația pǎrea cǎ se va schimba, Andreea fiind internatǎ la București pentru a fi operată. Cu toate acestea, se pare cǎ destinul are alte planuri pentru ea și atȃta timp cȃt Dumnezeu ne dǎ zile, nimeni nu ni le poate lua. La controlul pacienților, care a avut loc în dimineața zilei în care era programatǎ operația, s-a întȃmplat sǎ ia parte și un medic din Franța, care și-a dat seama că Andrea nu poate fi operată fiindcă situaţia ei e mult mai gravă decât a constata-o doctorul român.
 El a recomandat medicului sǎ anuleze operaţia. Pentru cǎ o astfel de operație, în condițiile date, ar fi eșuat din start, iar Andreea urma fie sǎ moară sau să rămână imobilizată la pat că o legumă pentru totdeauna.

Andreea a început un tratament medicamentos și a gǎsit cu greu, în toți acești ani, un medic care a acceptat sǎ o opereze la clinica MedLife din Bucuresti pentru a putea solidifica acele vase de sȃnge. Ȋn prezent, tratamentul pe care Andreea îl urmeazǎ, nu îi mai permite sǎ meargǎ la scoalǎ, deși prin strǎdanie și ambiție mai are doar un pas pȃnǎ la finalizarea liceului.

Desigur, deoarece suma unei astfel de operații este foarte mare și anume 17.000 €, Andreea are mare nevoie de sprijinul și generozitatea noastrǎ, a fiecǎruia. Ȋn condițiile în care fiecare persoanǎ ar dona un euro, ar fi nevoie de aproximativ jumatate din populatia orașului Cugir pentru a strânge această sumă.

Cu siguranțǎ nu trebuie să uităm un lucru și anume faptul că “Nici o bogăţie nu este mai presus de sănătatea trupească.” – Septuaginta

Haideți sǎ ne mobilizǎm și sǎ-i întindem o mȃnǎ de ajutor, deoarece solidaritatea prieteniei este divinǎ.
Donaţii se pot face:
Andreea Boltașu
Lei RO70RNCB0009155202670002
EURO RO86RNCB0009155202670005 deschise la BCR sucursala Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Cetățean italian, fost administrator al unei firme din Cugir, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un cetățean italian cu domiciliul în Elveția, fost administrator al unei societăți comerciale din Cugir cu obiect de activitate în domeniul transporturilor de mărfuri, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru o eveziune fiscală în valoare de 6.390 de lei.

Pe data de 25 septembrie 2024, un judecător de la Tribunalul Alba a admis dosarul și a constatat legalitatea sesizării instanței. Anterior, același magistrat a constatat neregularitatea rechizitoriului și a solicitat procurorilor să completeze documentul prin „indicarea împrejurărilor de loc, timp şi mod în care au fost săvârșite actele materiale reţinute” și să indice „veniturile care se presupune că au fost realizate, dar nu ar fi fost evidenţiate în contabilitate de către inculpat”.

Potrivit anchetei, „faptele inculpatului constând în aceea că în perioada 01.01.2016-14.02.2018, în calitate de administrator al S.C. Brimar Com Impex S.R.L., nu a înregistrat în contabilitatea societăţii veniturile realizate, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total în valoare de 6.390 lei, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală (3 acte materiale, corespunzătoare situaţiilor financiare şi declaraţiilor fiscale aferente anilor 2016, 2017 şi 2018).

Anchetatorii au susținut că, pentru fiecare din cei trei ani (2016, 2017, 2018), inculpatul (Pompeo B.), în calitate de administrator al societății, nu a evidenţiat veniturile obţinute în situaţiile financiare ale societăţii şi nici nu a depus declaraţiile fiscale aferente. „Infracţiunea de evaziune fiscală constând în omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale realizate sau a veniturilor realizate, se consumă la data efectuării operaţiunilor neevidențiate obţinerii veniturilor, pentru fiecare dintre cei 3 ani în parte, având un caracter continuu în fiecare exerciţiu financiar, şi se epuizează la data încetării activităţii infracţionale, omisiunea presupunând 3 etape după întocmirea documentului justificativ (factura): neînregistrarea documentului justificativ în evidenţa contabilă a societăţii, neîntocmirea situaţiei financiare anuale şi nedepunerea declaraţiei fiscale”, se precizează în încheierea Tribunalului Alba, prin care a fost admis rechizitoriul.

Potrivit Codului Penal, bărbatul riscă pentru fapta sa închisoarea între 2 și 8 ani. Firma acesatuia a fost radiată în 2023, după derularea unei proceduri de insolvență la cererea AJFP Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de târnosire a Bisericii Ortodoxe cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu – Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit duminică, 6 octombrie 2024, în mijlocul credincioșilor din parohia Cugir VI, protopopiatul Sebeș.

Întâistătătorul Eparhiei a oficiat slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Trei Ierarhi” (Biserica de pe deal), în prezența unui numeros sobor de preoți și diaconi. Apoi, IPS Irineu a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan și a rostit cuvântul de învățătură.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească desfășurată în acest locaș de cult, părintele Ioan Cândea, preot al parohiei Cugir VI începând cu data de 23 martie 2014, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, în semn de apreciere pentru sprijinul oferit la edificarea și înfrumusețarea bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”, Adrian Teban, primarul orașului Cugir, împreună cu ostenitorii și binefăcătorii din localitate, au primit din partea Arhipăstorului Diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir a fost zidită în anul 1990, edificiul având inițial destinația de capelă funerară. Locașul nu a funcționat potrivit scopului inițial, fiind deservită slujirii liturgice, la dorința credincioșilor din cartierul „Micro 7”. În data de 29 august 1999, cu ocazia înființării parohiei Cugir VI, a fost numit ca slujitor la altarul bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” preotul Ioan Cândea senior  (trecut la cele veșnice în urmă cu 10 ani.

În anul 2007, a început procesul de extindere a locașului bisericesc devenit între timp neîncăpător.

În perioada 2012-2019, au fost efectuate numeroase lucrări de înfrumusețare și împodobire a interiorului și exteriorului bisericii. În anul 2019, a fost montat noul iconostas, realizat din lemn de tei. De asemenea, între anii 2018 și 2024, în vremea păstoririi părintelui Ioan Cândea junior, locașul de cult a fost împodobit cu o frumoasă picturiă, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorul Cristian Popescu. În tot acest timp, biserica „Sfinții Trei Ierarhi” a fost înzestrată cu toate cele necesare cultului divin, fiind pregătită pentru sfințire.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Puterea de a îmbrățișa” – eveniment desfășurat la Cugir cu prilejul „Săptămânii conșientizării depresiei postpartum”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În „Săptămâna constientizării depresiei postpartum”, Directia de Asistenta Sociala (DAS) Cugir, a continuat seria de activități de promovare a sănatatii în comunitate, prin organizarea evenimentului „Puterea de a îmbrațișa” – editia I, reuniune desfășurată la „Casa Cugireană”, cu sprijinul Primăriei și care s-a adresat proaspetelor mamici din comunitate.

După cum se știe, depresia postpartum este o condiție patologică des întâlnită si de multe ori nerecunoscută și nediagnosticată, care influențează negativ viața mamei si a bebelușului. Ambii trec printr-o perioada de „adaptare” si de multe ori au nevoie de sprijin specializat.

„Din acest motiv, am invitat alaturi de noi specialisti in domeniu, carora tinerele mamici se pot adresa cu incredere. Astfel, asistentii medicali, Lavinia Drăghiță si Silvia Cândea au vorbit participantelor despre importanta alaptarii la sân a bebelusului si au venit cu exemple de buna practica in ingrijirea copilului. Doamna doctor Roxana Seișanu, medic primar obstetrică-ginecologie, a discutat aspecte legate de perioada perinatala, perioada extrem de sensibila pentru mamici, in care, uneori pot sa apara toate conditiile favorizante ale aparitiei depresiei postnatale. La rândul său, domnul doctor Ludwig Karlheinz, reputat medic pediatru al comunitatii noastre, a adus in atentia participantelor sfaturi utile despre ingrijirea nou nascutului, sfaturi care sa reprezinte un sprijin real si entru acestea si sa preintampine aparitia depresiei postpartum”, a dorit să precizeze directorul executiv al DAS Cugir, ec. Silviu Samoilescu.

Potrivit psihologului clinician, Corina Olteanu, în situatia dificila a aparitiei depresiei postpartum, psihologul reprezinta cu siguranta un mare sprijin, iar tinerele mame trebuie sa cunoasca faptul ca o consiliere psihologica tintita poate fi de mare ajutor.

O abordare de mare interes a venit din partea doamnei doctor Olimpia Candrea, reprezentant al Directiei de Sanatate Publica Alba, care a subliniat importanta unor astfel de intalniri pentru comunitate.

Mulțumind moderatorului întâlnirii, d-nei. jurist Viorica Nedel – șef serviciu SPAS, directorul Samoilescu a spus: „Ne dorim ca acest eveniment sa devina o traditie anuala si sa venim in continuare in sprijinul comunitatii noastre”.

La întâlnire a mai luat parte și medicul de familie, dr. Dima Cristian.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir