cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Eveniment organizat la Grădinița cu program prelungit „Prichindel” din Cugir, în cadrul proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”

Eveniment organizat la Grădinița cu program prelungit „Prichindel” din Cugir, în cadrul proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”

Publicat în 30.03.2017 la ora 12:52

La Grădinița cu program prelungit „Prichindel” din Cugir a avut loc ieri, 29 martie 2017, activitatea intitulată „Povești fermecate de prin lume adunate”, eveniment organizat în cadrul proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”.

Scopul proiectului este acela de stimulare  interesului pentru lectură, îndreptarea atenției copiilor, părinților și educatoarelor spre importanța cărților, un demers educativ menit să  stimuleze plăcerea și bucuria lecturii la cei mici. Proiectul, care a luat startul încă din anul 2002 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Orășenească Cugir și Școala Gimnazială ,,Singidava” unitate de învățământ căreia i se subordonează grădinița.

Potrivit prezentării făcute de prof. educator Elena Daniela Țigan, a  fost și este o colaborare eficientă atât pentru copii, cât și pentru educatori și părinți în vederea apropierii celor mici de bibliotecă, instituția care constituie un important pilon cultural al orașului, spațiul în care copilul este introdus în lumea cărților, locul menit să contribuie la dezvoltarea limbajului, a comunicării, a comportamentului acestuia. În cadrul manifestării au fost invitate să prezinte părinților, bunicilor și altor invitați, tot ce au învățat, grupele de copii însoțite de educatoarele, care au contribuit la organizarea acestui deosebit de atractiv program cultural artistic. Cei care au spart gheața a fost Grupa ,,Fluturașilor” pregătita de educatoarele: Emilia Budereș și Eleonora Țenea, care a prezentat cântecul ,,Cartea cu povești”, urmată de Grupa ,,Îngerașilor” condusă de Maria Luca și Oana Maierescu, (cu poezia  ,,Turtiță”). În scenă și-a făcut apariția Grupa ,,Buburuzelor(ed. Ilona Bârsan și Elena Țigan). Copii pregătiți de cele două educatoare au prezentat Dansul ,,Scufiței Roșii”.  A urmat Grupa ,,Albinuțelor” pregătită de Lucia Durduc și Alina Rotaru cu ,,Parada costumeor – în lumea poveștilor”. Grupa ,,Florilor” condusă de Angela Sasu și Ioana Gîrloanță a prezentat cântecul ,,Albă ca zăpada”, iar Grupa ,,Piticilor Isteți” (ed. Adina Trifa și Cornelia Uritescu) a prezentat dansul modern ,,Puișorul cafeniu”. Spectacolul plin de savoare a continuat cu Grupa ,,Iepurașilor” condusă de Ilona Bârsan și Mihaela Urieșu, care a prezentat dansul ,,Am o carte în culori”.

Serbarea s-a încheiat cu dramatizarea piesei ,,Punguța cu doi bani” prezentată de Grupa ,,Voiniceilor” pregătită de educatoarele Ana Lupu și Maria Leu. Cei mici au fost răsplătiți cu dulciuri și răcoritoare. A fost un spectacol important, deosebit de atractiv cu un rol educativ de necontestat, care în opinia participanților și-a atins scopul. Este rezultatul muncii organizatorilor care alături de prestația celor mici merită toate felicitările. La eveniment au participat: viceprimarul orașului Călin Furdui, directorul Casei de Cultură prof. Rodica Florea, directorul adj al Școlii Gimnaziale ,,Singidava” prof. Stela Predescu, reprezentanți ai SPAS și ai Casei de Cultură, cadre didactice din oraș.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 291 ori

Eveniment organizat la Grădinița cu program prelungit „Prichindel” din Cugir, în cadrul proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.