cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii, la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir

Eveniment dedicat Centenarului Marii Unirii, la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir

Publicat în 03.12.2018 la ora 19:44

„La mulți ani , România!” a fost mesajul transmis de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir, instituție arondată Școlii Gimnaziale „Singidava”, în cadrul unei frumoase activități desfășurate în cadrul programului educațional „Să citim pentru mileniul III”.

În deschiderea evenimentului a fost intonat Imnul României, după care, copiii grupei mici a „Fluturașilor”, îndrumați de ed. Durduc Delia și Vinceler Anca au condus invitații într-o scurtă „Călătorie prin istoria poporului român”. Mândrii și fluturând steagul României, grupa mare a „Iepurașilor”, împreună cu ed. Urieșu Mihaela și Bîrsan Ilona (coordonator grădiniță), i-au chemat pe toți la sărbătoarea Marii Uniri cu îndemnul „Vin românii, vin la Alba iar”.

Pornind de la credința că românii sunt un popor care își iubesc pământul, portul și jocul, micuții au reușit să ilustreze acest fapt prin emoționante momente: „Nu-i pământ ca și Ardealul”, grupa mare – „Albinuțelor”, ed. Durduc Lucia și Rotaru Alina; „Drag mi-e jocul românesc”, grupa mică – „Buburuzelor”, ed.Țigan Elena și Budereș Emilia; „Dragu mi-i la veselie”, grupa mijlocie – „Florilor”, ed. Sasu Angela și Gîrloanță Ioana; „Ia uitați-vă feciori”, grupa mijlocie – „Pitici isteți”, ed. Uritescu Cornelia și Trifa Adina.

La final cei din grupa mare a „Îngerașilor”, împreună cu ed. Maieresu Oana și Luca Maria ne-au reamintit să nu uităm să fim românii, oriunde ne-ar duce pașii în lume, „Nu uita că ești român”.

„LA MULȚI ANI, ROMÂNI!” a fost și mesajul edilului din Cugir, viceprimarul Călin Furdui și al prof. Stela Predescu, director adjunct la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 334 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.