cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Eveniment dedicat cadrelor didactice, organizat de Primăria Cugir, cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei

Eveniment dedicat cadrelor didactice, organizat de Primăria Cugir, cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei

Publicat în 06.10.2016 la ora 11:09

ziua-educatiei-2016-tebanIeri, 5 octombrie 2016, cadrele didactice din orașul Cugir au fost sărbătorite de către Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației.

Într-o atmosferă elegantă, festivă, dar primitoare, organizatorii i-au întâmpinat pe cei care contribuie în mod esențial la modelarea minții și conduitei tinerilor din oraș, prin cunoștințele transmise, prin rolul de formatori şi educatori pe care-l joaca zi de zi.

În debutul evenimentului, Primarul Adrian Teban i-a felicitat pe educatorii, învățătorii şi profesorii din Cugir pentru munca pe care o depun și a vorbit despre importanța parteneriatului dintre școli și administrația locală, asigurându-i că învățământul va reprezenta întotdeauna o prioritate locală. Felicitări a mai transmis și liderul județean de sindicat Bîrlea Nicolae din cadrul Federației Sindicatelor Independente din Educație, precum și prof. Camelia Dumitrean.

ziua-educatiei-2016-profesoriCele peste 150 de cadre didactice din Cugir au fost plăcut surprinse de programul pregătit de organizatori, evenimentul fiind condimentat cu muzică bună oferită de Taraful Casei de Cultură cu solistele Ionela Popa și Raluca Paștiu, de Grupul Mlădițe Cugirene și Trupa The Puzzels din Alba-Iulia.

Este pentru prima dată când evenimentul are loc în organizarea Primariei, Consiliului Local și Casei de Cultură, până anul acesta Ziua Mondială a Educației fiind celebrată de diferite organizații, în mod separat. Conducerea administrației locale a dorit să unească toate cadrele didactice în acest moment dedicat sărbătoririi educației și să scoată evenimentul din zona politicului. Astfel, începând de anul acesta, sărbătorirea Zilei Mondiale a Educației a fost prevăzută în calendarul activităților cultural-artistice organizate de administrația locală, în semn de respect pentru educație și pentru cei care contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei țări, prin cunoștințele transmise, prin rolul de formatori şi educatori ai tinerei generaţii.

La eveniment au mai fost prezenți viceprimarul Cugirului, prof. Calin Furdui, consilierul județean Dan Cherecheș, mai mulți consilieri locali, directorul Casei de Cultura, prof. Rodica Florea.

În anul 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a comemora semnarea, în 1966, a Recomandării făcute de UNESCO și Organizația Internațională a Muncii, privind condițiile de muncă ale personalului didactic.

Acest articol a fost citit de 561 ori

Eveniment dedicat cadrelor didactice, organizat de Primăria Cugir, cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.