cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Eveniment cu totul special pentru credincioșii care au participat la slujba ținută, astăzi, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

Eveniment cu totul special pentru credincioșii care au participat la slujba ținută, astăzi, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

Publicat în 30.01.2017 la ora 23:07

Astăzi, 30 ianuarie 2017, de ziua „Sfinților Trei Ierarhi – Vasile, Grigore si Ioan”, la  lăcașul  de cult (Biserica de pe deal) din Cugir, ce poartă hramul acestor mari purtători de grijă ai Bisericii Ortodoxe a avut loc un eveniment cu totul special pentru câteva sute de credincioși din localitate. 

După Sfânta Liturghie de dimineață, oficiată de către preotul paroh părintele Ionuț Cândea, a avut loc începând cu ora 16.00,  săvârșirea ,,Sfantul Maslu” , la ceremonialul religios fiind prezenți 6 preoți din Cugir și din alte localitati ale judetului și anume părinții:  Cândea, Mihai și Marius(de la bisericile din Cugir), părintele Burtă din Șibot, părintele Florin de la Ocoliș și părintele Andrei de la Aiud.

„Este o zi de mare bucurie pentru consiliul bisericesc cât si pentru credinciosii orasului nostru de a participa la un eveniment spiritual atat de important.  Mai ales momentul ce consfințește această mare sarbatoare se petrece într-un lăcaș de cult ospitalier, care conferă tuturor celor cu credință în Dumnezeu, un loc desosebit pentru rugăciune și închinare”, ne-a marturisit epitropul bisricii, Mircea Brandusan.

Evenimentul a devenit o tradiţie, preotul paroh Ionuț Cândea străduindu-se să aducă la aeveniment, an de an an, tot mai mulţi credincioşi, așa cum o făcea și tatăl său regretatul părinte Ioan Cândea, trecut prea devreme, în urmă cu câțiva ani, la cele veșnice.

Sărbătoarea din 30 ianuarie ne aduce în actualitate epoca de aur a Patristicii, fiindcă în această zi îi sărbătorim pe cei Trei Ierarhi ai Bisericii Dreptmăritoare: Sfântul Vasile cel Mare (330-379), Sfântul Grigorie Teologul (330-390), ambii Capadocieni şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur (354-407), din Antiohia.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 660 ori

Eveniment cu totul special pentru credincioșii care au participat la slujba ținută, astăzi, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir
4.3 (86.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.