Rămâi conectat

Sport

Eșec usturător, în primul amical al perioadei de pregătire: Metalurgistul Cugir – Șurianu Sebeș 1-6 (0-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-surianu-sebes-feb-2016Divizonara terță a aliniat o selecționată a jucătorilor aflați în probe de la începutul săptămânii, iar înfrângerea netă este o consecință. Formația de Liga a IV-a a câștigat net, grație reușitelor semnate de Val. Drăgan – 4 („careu” al atacantului aiudean), Ad. Lăcătuș și Rahovean, Șurianu anunțându-se o pretendentă certă la atacarea promovării în Liga a 3-a în stagiunea viitoare.

La 0-0, Itu a ratat un penalty, șutând în bară, iar apoi golurile au curs în poarta formației de Liga a 3-a. Moș a redus din handicap, pentru gazde, în actul secund la scorul 0-5.

Înfrângere usturătoare, prin proporțiile scorului pentru Metalurgistul Cugir, care a avut în distribuție doar trei jucători din vechea gardă.

Metalurgistul: Horvat (Unirea Jucu) – Toriște (CS Mioveni), Itu, Tăban, Miroiu (Pandurii Tg. Jiu) – Preoteasa (Dunărea Călărași), Leonte (FCM Baia Mare), Popa (Sporting Cluj), Ad. Radu (Măgura Cisnădie) – Nasta (Măgura Cisnădie) – Iovănescu;

a doua repriză Popescu (Pandurii Tg Jiu) – Iancu (Minerul Motru), Tăban, Miroiu, Negruț (Mama Mia Becicherecu Mic), Stelea (ASC Pianu), Centea (Mama Mia Becicherecu Mic), Udrea (junior), Moș (Liga a IV-a, Maramureș), Molnar (Sporting Cluj), Stancu (FC Olt); au mai intrat Cioban, Enache, la o parte dintre aceștia renunțându-se după joc.

• Călin Moldovan: „Era firesc, ținând cont de căutările noastre”

„Ne-am testat, suntem în căutări, nici nu-mi făceam iluzii că va fi altfel, în condițiile în care am avut 20 de jucători noi. Nu sunt supărat în condițiile în care noi căutăm un lot, să-l reconstruim din temelii. Am lăsat ca fiecare să joace ce știe și ce poate, să vedem cu se prezintă cei testați. Este clar că majoritatea celor testați în actul secund nu fac față„, a comentat Călin Moldovan.

• Potopea și Bălaș, la Șurianu Sebeș

Șurianu Sebeș a reușit alte două achiziții, înregimentându-i pe foștii uniriști Potopea (ce s-a pregătit cu AFC Unirea Alba Iulia câteva zile) și Bălaș, ce au evoluat sezonul trecut la Performanța Ighiu.

Trupa din „Arini” are deja 5 trasferuri bifate: M. Neagu, Șuteu (Metalurgistul Cugir), Oniche, Potopea, Bălaș (Performanța Ighiu), toți din eșalonul superior.

Antrenorul Doru Oancea a mizat pe D. Pop – Rahovean, Potopea (luat de la AFC Unirea Alba Iulia), R. Trif, M. Neagu – Oniche, Ludwig, Ad. Lăcătuș, Trifa, Cl. Marcu, Val. Drăgan; au mai intrat Fulea, N. Găldean (au absentat Fulea, I. Grozav, Morariu și Șuteu).

Un început de pregătire, ne-am angrenat bine la efort, sunt mulțumit de modul cum au evoluat. Jucătorii care au venit au adus un plus valoric și sper să facem treabă bună, să ne atingem obiectivul„, a precizat Doru Oancea, acesta urmând să colaboreze pe banca tehnică cu Mihai Manea.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir