cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Eroii martiri ai Revoluției din 1989 au fost comemorați ieri la Cugir

Eroii martiri ai Revoluției din 1989 au fost comemorați ieri la Cugir

Publicat în 22.12.2015 la ora 8:34

eroii-martiri-comemorati-la-cugir-dec-1989La Cugir, ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției din 1989 a început ieri, la ora 12.30, la sediul Poliției Cugir, locul unde  în urmă cu 26 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi lucrători ai Ministerului de Interne a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Pintea Dumitrean la care au luat parte oficialități județene și locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției orașului Cugir, precum și ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara de 21 Decembrie 1989.

La troița din curtea sediului Poliției au depus coroane de flori subprefectul Cornel Murg, viceprimarul Horia Rotche, Chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea- șeful I.P.J. Alba, Comisarul șef Milu Todea – șeful Poliției Cugir, grupa de jandarmi din Cugir, Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir, Organizația Cugir a P.S.D.

Evenimentul de comemorare a eroilor căzuți la Revoluție a continuat la ora 14.00, la troița din fața Primăriei Cugir. Momentul a fost deschis în prezența a circa 80 de participanți, prin intonarea Imnului Național al României. Au fost depuse și aici coroane de flori din partea: Instituției Prefectului, Consiliului Județean Alba, Asociației de revoluționari „21 Decembrie 1989”, Primăriei Cugir, Consiliului Local Cugir, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir.

Manifestarea de comemorare s-a încheiat cu o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic Viorel Codrea.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 175 ori

Eroii martiri ai Revoluției din 1989 au fost comemorați ieri la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.