cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Eroii cugireni căzuți în cele două războaie mondiale comemorați la Cugir și Vinerea

Eroii cugireni căzuți în cele două războaie mondiale comemorați la Cugir și Vinerea

Publicat în 09.06.2016 la ora 20:17

ziua-eroilor-cugir-vinerea-iun-2016Ca în fiecare an, Primăria oraşului Cugir, Consiliul Local împreună cu reprezentanţii cultelor religioase şi cei ai veteranilor de război au organizat ceremoniale dedicate eroilor cugireni care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Evenimentul a avut loc cu începere de la ora 11.00, la Monumentele Eroilor din centrul localităţii Vinerea, iar de la ora 12.00 la cel situat în fața Bisericii „Sf. Nicolae”, în  prezenţa veteranilor de război rămaşi în viață, a familiilor lor, a oficialităţilor locale și a cetățenilor din cele două localități. Preoţii au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastase închinate celor care şi-au dat viaţa petru apărarea patriei. În semn de respect față de eroi, la eveniment au participat și au depus coronae de flori, primarul Cugirului Adrian Teban, precum și consilieri locali reprezentând principale formațiuni politice.

Tot cu acest prilej, au avut loc activități cultural artistice cu un program adecvat sărbătorii, susținut de elevii Școlii ”Ioan Mihu” din Vinerea și de către elevi ai școlilor gimnaziale din Cugir.

A fost o ocazie opotună pentru ca cei 9 veterani de război din Vinerea şi Cugir să primească, din partea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, „Diploma Aniversară”, (semnată de gen. în rez. Marin Dragnea). Înmânarea diplomelor a fost făcută de președintele Asociației  „PRO –Cugir”, Aurel Voicu, împuternicit cu această misiune de către Asociația Județeană a Veteranilor de Război Alba. Buna desfăşurare a avenimentului a fost asigurată de echipaje ale Poliţiei Orăşeneşti, Poliţiei locale și a grupei de jandarmi Cugir.

Acest articol a fost citit de 150 ori

Eroii cugireni căzuți în cele două războaie mondiale comemorați la Cugir și Vinerea
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.