cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în Cugir, declarat în stare de incompatibiltate de către Agenția Națională de Integritate (ANI)

Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în Cugir, declarat în stare de incompatibiltate de către Agenția Națională de Integritate (ANI)

Publicat în 18.06.2019 la ora 12:50

Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în orașul Cugir, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

”În intervalul 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator și membru în Consiliul de Administrație, în cadrul a trei societăți comerciale, care au ca acționar unic/majoritar Consiliul Județean Alba. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Potrivit art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare până la data de 30 mai 2017: „(1) Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu: […] d) funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor la regiile autonome și societățile comerciale de interes local înființate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului județean respectiv sau la regiile autonome și societățile comerciale de interes național care își au sediul sau care dețin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă […];

De asemenea, potrivit art. 91, alin. (3) din Legea nr. 161/2003: „(3) Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție. Alesul local care devine incompatibil prin aplicarea prevederilor prezentei secţiuni este obligat să demisioneze din una dintre funcţiile incompatibile în cel mult 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.”

Acest articol a fost citit de 683 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.