cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevul David Mihai Alin, de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, a promovat Examenul de Bacalaureat cu media ZECE

Elevul David Mihai Alin, de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, a promovat Examenul de Bacalaureat cu media ZECE

Publicat în 04.07.2018 la ora 12:46

David Mihai Alin, elev al Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, a obținut media ZECE la Bacalaureat fără să ia mediații, el precizând că pregătirea pentru examenul maturității s-a făcut pe parcursul celor 12 ani de școală și nu pe ultima sută de metri.

”În primul rând am reușit această performanță datorită profesorilor mei. Meditații nu am luat la nicio materie. Examenul în sine nu mi s-a părut foarte greu. La limba română am avut emoții mai mari. M-am pregătit 12 ani, nu am fost genul care să se pregătească două săptămâni înainte de examen”, a spus David Mihai Alin, contactat de ziarulunirea.ro și întrebat cum a reușit să obțină această performanță.

El a adăugat că, mai departe, vrea să studieze Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Întrebat, de asemenea, dacă nu vrea o carieră în afara granițelor, Mihai a răspuns: ”Este nevoie de oameni buni și în țară. Sunt genul care spune că se poate și aici. În viitorul apropiat mă văd informatician. Ținând cont că am fost patru ani la matematică-informatică. Mie îmi plac toate materiile, și cele umaniste, istoria, geografia, religia, chiar sunt pasionat”.

Singura disciplină la care nu a fost sigur că va lua nota zece a fost limba și literatura română, însă la informatică și matematică, după ce a terminat lucrarea, era convins că nu are greșeli.

”M-a sunat doamna dirigintă azi dimineață când văzuse rezultatele. M-am bucurat. Părinții, clar, mai mult decât mine, felicitări și toate cele. Este una dintre cele mai mari realizări ale mele”, a mai spus acesta.

Absolventul a participat, în decursul anilor, la mai multe olimpiade județene și naționale, inclusiv la materiile umaniste, în condițiile în care a terminat profilul real.

El a mai adăugat că va lua vacanța de vară doar după ce va fi admis la Facultatea de Informatică, în următoarea perioadă urmând o intensă pregătire.

A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de Moldovan Claudiu Mihai, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș.

Notele candidaților la examenul de Bacalaureat 2018, din Alba și celelalte județe ale țării, au fost publicate, miercuri, pe EDU.RO, portalul Ministerului Educației Naționale. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații, astăzi, între orele 12.00 și 16.00.

Acest articol a fost citit de 1883 ori

Elevul David Mihai Alin, de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir, a promovat Examenul de Bacalaureat cu media ZECE
4.3 (86.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.