cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevii şcolilor cugirene l-au sărbătorit pe Ion Creangă

Elevii şcolilor cugirene l-au sărbătorit pe Ion Creangă

Publicat în 06.03.2013 la ora 12:30

În perioada 27 februarie – 5 martie la Școala Gimnazială ”Singidava” s-a derulat proiectul ”Creangă, simbolul copilăriei”, coordonat de profesor Gabriela Paștină şi profesor Nicoleta Văsuţi, un demers născut din dorinţa de a contribui, cât de puţin, la îmbogăţirea spirituală a elevilor şcolii.

Răspunsul copiilor a dovedit că dincolo de ritmul alert al cotidianului este nevoie încă de Creangă, Eminescu, Caragiale şi alţii. Creangă înseamnă cultură, creaţie şi respect pentru valorile spirituale şi nu în ultimul rând, tradiţiile poporului român.

Proiectul ”Creangă, simbolul copilăriei” a prilejuit întâlnirea elevilor Şcolii ”Singidava” cu cei din celelelte şcoli cugirene la o serie de activităţi inspirate din opera povestitorului. Astfel, ei au participat la concursul de creaţie literară ”Lumea copilăriei oglindită în creaţii personale”, au contribuit la realizarea unei expoziţii cu lucrări inspirate din opera marelui povestitor ”Poveşti…. desenate” sau au participat, în echipă, la concursul ”Mici matematicieni în lumea poveştilor lui Creangă”.

În colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură, cei înzestraţi cu har actoricesc, au prezentat câteva puneri în scenă ale poveştilor marelui scriitor: ”Soacra cu trei nurori”, ”Păcală şi negustorul”, ”Prostia omenească”, fiind răsplătiţi cu aplauze de către cei prezenţi la eveniment, printre care s-au aflat: directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, directorii unităţilor de învăţământ, profesoarele Monalisa Borza şi Rodica Mihai, părinţi şi colegi ai micilor actori.

Pentru contribuţia lor la manifestare, micii actori au fost răsplătiţi cu dulciuri şi o diplomă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 248 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.