cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevii Școlii „Ioan Mihu” din Vinerea au plantat peste 200 de puieți de molid în zona Recea

Elevii Școlii „Ioan Mihu” din Vinerea au plantat peste 200 de puieți de molid în zona Recea

Publicat în 26.04.2018 la ora 9:40

Pentacon

Zilele trecute s-a derulat, la Cugir, cea de-a doua activitate a parteneriatului dintre Şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea (unitate arondată Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir) şi Asociaţia de Ecologie şi Turism Năsâpişte, condusă de către ing. Nicolae Faur, o importantă acțiune practică, cu valențe educative, destinată plantării de puieţi în zona silvică Recea.

Elevii şcolii, împreună cu cadrele didactice însoţitoare, profesorii Ana Herlea, Ioan Buda și Marcel Cibu au asistat pentru început la prima demonstraţie desfășurată în solarul de la Ocolul Silvic Cugir, unde au putut vedea cum sunt însămânţate în condiţii speciale seminţele de conifere din care se vor dezvolta încet şi cu multă muncă, arborii, ce vor fi gata de plantat după doi ani.

„La această acţiune au fost alături, partenerii noştri, o echipă formată din pădurari şi brigadieri împreună cu şeful  Ocolului Silvic din Cugir , inginerul Nicolae Hondola, care a însoţit grupul nostru pe tot parcursul vizitei oferind sprijinul său în acest demers, cu explicaţii începând de la rolul şi importanţa împăduririi, felul în care trebuie făcută exploatarea masei lemnoase, şi cum putem noi sprijini regenerarea pădurii”, ne-a spus profesoara Ana Herlea.

Ajunşi la cantonul silvic din Recea, copiilor le-au fost distribuiți un număr de peste 200 de puieţi de molid care au fost plantaţi în locul special amenajat de către specialiştii de la Ocolul Silvic Cugir .

După încheierea activităţii, elevii au avut parte de o plăcută surpriză fiind ospătaţi de către gazde cu o delicioasă tocăniță „ca la munte”. „Copiii au plecat cu amintiri frumoase, fiind încântați de cântecele  păsărilor, poveştile şi poveţele membrilor Asociaţiei  Năsâpişte, toate legate de pădure, brazi şi munte.

Am încheiat ziua cu bucuria lucrului împlinit şi cu promisiunea făcută de către copii, că atunci când vor fi mari, vor arăta şi copiilor lor pădurea de brazi, cândva plantată de ei”, a ținut să precizeze Anca Herlea .

La această acţiune au participat: de la Asociaţia Năsâpişte -prof. Sânza Ciucur, ing. Dorin Scânteie, ing.Nicolae Herlea, ing. Remus Gabor, iar de la Ocolul Silvic Cugir : Leanu Zbuciumelea, Marius Stoica, Gheorghe Hăprianu și Ioan Bucur.

Din partea părinţilor a fost prezent ing. Vasile Pop.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 281 ori

Elevii Școlii „Ioan Mihu” din Vinerea au plantat peste 200 de puieți de molid în zona Recea
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.