cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-au clasat pe primele două locuri la faza județeană a Olimpiadei de „Tehnologii”

Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-au clasat pe primele două locuri la faza județeană a Olimpiadei de „Tehnologii”

Publicat în 10.03.2018 la ora 12:33

De mai bine de 20 de ani, la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, a devenit o tradiție obținerea de premii la fazele județene și participarea la fazele naționale ale Olimpiadelor din aria curriculară „Tehnologii”, din domeniile mecanică, specializările: „Tehnician proiectant CAD” (Computer – Aided Design – Proiectare asistată de calculator) și Tehnician prelucrări mecanice.

Continuarea obținerii de rezultate bune s-a impus și anul acesta, la faza județeană, unde elevii Colegiului au obținut rezultate demne de lăudat:

Astfel, locul I a fost obținut de elevul Alb Cătălin din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD. El va reprezenta județul Alba la faza națională a Olimpiadei ”Tehnologii”, domeniul Mecanică, clasa a XI-a, competiție care va avea loc în județul Argeș în perioada 02. – 06 aprilie 2018.

Pe locul II s-a situat elevul Gorea Adrian Daniel și acesta tot din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician proiectant CAD.

Ambii elevi au fost îndrumați de către profesorii dr. ing. Napău Ileana Dacia și dr. ing. Micaciu Alexandru Cătălin, ambii, cu specialitate în domeniul mecanicii. Rezultatele deosebite obținute de instituția de învățământ au fost apreciate și de directorul unității școlare, prof. Iancu Ionuț Marian, care i-a felicitat pe elevi și pe cei doi profesori îndrumători, afirmând că la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu”, ,,specialiștii îndrumă elevii spre a deveni specialiști”.

După cum se cunoaște, domeniul proiectării asistate de calculator este în continuă expansiune în România, și în întreaga lume, iar specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați.

În ceea ce privește Tehnicianul de prelucrări mecanice, acesta deține competenţe de a proiecta, asistat de computer, are o cunoaştere temeinică a utilajelor destinate prelucrărilor mecanice, atât din punct de vedere funcţional cât şi în ce priveşte procedurile de lucru efectiv pe diverse maşini-unelte.

Potrivit prof. Napău Dacia, competențele dobândite la cele două specializări sunt deosebit de utile elevilor/absolvenților, ce doresc să se angajeze în domeniul tehnic dar și celor care doresc să-și continue studiile în cadrul facultăților de profil.

Acest articol a fost citit de 780 ori

Elevii de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-au clasat pe primele două locuri la faza județeană a Olimpiadei de „Tehnologii”
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.