cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, la MecArt Timişoara

Elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, la MecArt Timişoara

Publicat în 11.04.2014 la ora 13:00

Facultatea_de_Mecanica_TimisoaraUniversitatea Politehnică Timişoara, Facultatea de Mecanică a organizat recent concursul MecArt – 2014, eveniment la care a luat parte şi un grup de elevi din clasa a XII-a B de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, însoţit de ing. prof. Liliana Dache şi prof. Ionuţ Iancu.

Concursul a cuprins 5 probe specifice pentru care participanţii au putut opta: Desen-pictură, Grafică-Design 3D (computerizat), Creativitate, Fotografie, Concurs roboţi mobili.
Proba „Grafică – 3D” a durat două ore şi a constat în transpunerea unei piese în formă 3D, utilizând programele Autocad 2005, respectiv Autocad 2007, probă la care au luat parte elevii: Blada Sebastian, Cândea Alexandru, Negrean Andrei, Semcici Sorin, Herlea Marian şi Jugariu Robert. Proba „Creativitate” a durat o oră şi a constat în realizarea practică a unei machete cu ajutorul materialelor metalice puse la dispoziţie de către organizatori, probă în cadrul căreia elevii Ştefan Mircea şi Nasta Bogdan  de la „I. D. Lăzărescu” Cugir au lucrat în echipă cu alţi opt elevi din Lugoj, reuşind să realizeze macheta unei navete spaţiale.
Lucrările participanţilor vor fi evaluate de către cadre didactice din cadrul Facultăţii de Mecanică şi vor fi votate de către toţi cei interesaţi. În aşteptarea rezultatelor finale, merită felicitată echipa selectată pentru a fi prezentă în cadrul acestei manifestări organizată la Timişoara. „Chiar dacă mecanica necesită cunoştinţe precise, inginereşti, îmbinată cu arte imprecise, chiar filozofice, constituie o veritabilă artă: arta mecanică. Proiectul MecArt nu este doar o competiţie pentru o participare individuală, ci şi una în care participanţii îşi pot dezvolta spiritul de echipă’’, ne-a declarat profesorul Ionuţ Iancu.

Acest articol a fost citit de 566 ori

Elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, la MecArt Timişoara
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *