cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir s-au alaturat proiectului caritabil „Shoe Box”

Elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir s-au alaturat proiectului caritabil „Shoe Box”

Publicat în 08.12.2016 la ora 20:59

Clasa a II-a A de la Școala Gimnazială Nr.3 din Cugir s-au alăturat începând de astăzi, proiectului caritabil „Shoe Box” – Cutia de pantofi, un demers prin care 28 de copii pregatiți de prof. înv. Lavinia Lupu Fleșeriu au hotărât să pregătească cadouri (în cutii de pantofi) pentru a fi donate familiilor defavorizate.

Cutiile cu cadouri au fost colectate de S.C. Star Transmission Sebeș, urmând ca înainte de sărbătorile de Crăciun să fie acordate ca daruri familiilor sărace din Județul Alba.

Potrivit doamnei Lavinia Lupu, elevii au împachetat în cutii roșii pentru fete și albastre pentru băieți jucării, dulciuri, haine,rechizite,obiecte de igienă personală, care alături de alte sute de cutii strânse de amintita firmă din Sebeș vor lua drumul localităților din zona Sebeș -Cugir. La eveniment a participat și reprezentanta S.C. Star Transmission Cugir, Anamaria Dahinten, care ne-a declarat că în cursul anului trecut, în aceeași perioadă, au fost adunate din județ peste 800 de pachete cu daruri ambulate în cutii de pantofi.

La acestea s-a adăugat și se va adăuga și în acest an o sponsorizare financiară pentru cazuri speciale, din partea renumitei firme germane, producătoare de componente pentru automobilele Mercedes. Povestea ShoeBox a început de la o simplă cutie, împachetată în urmă cu opt ani de un tânăr tătic din Cluj-Napoca. Acesta încerca atunci să-şi înveţe băiatul să împartă jucăriile cu alţi copii, nu atât de norocoşi ca el. Apoi, din vorbă în vorbă, din ce în ce mai mulţi părinţi, ba chiar şi tineri fără copii, au început să doneze cadouri ambalate frumos în cutii de pantofi. Totul pentru a le face o bucurie în preajma Crăciunului copiilor nevoiaşi. La final, copiii au prezentat oaspetelui din Sebeș, un frumos buchet de colinde.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 170 ori

Elevii clasei a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir s-au alaturat proiectului caritabil „Shoe Box”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.