cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Elevi de la Școala „Anton Heilingbrunner” din Wasserburg – Germania au fost oaspeți ai Liceului Teoretic „David Prodan” din Cugir

Elevi de la Școala „Anton Heilingbrunner” din Wasserburg – Germania au fost oaspeți ai Liceului Teoretic „David Prodan” din Cugir

Publicat în 05.10.2019 la ora 9:56

Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir a fost recent, gazda unui eveniment cu tradiție deja și anume vizita unei delegații germane compusă din 12 elevi și două cadre didactice de la Wasserburg.

Este vorba despre elevii școlii Anton Heilingbrunner Realschule, însoțiți de profesoarele Veronica Huber și Michaela Angerer, care au fost pentru o săptămână oaspeți ai liceului și implicit ai Cugirului. Mobilitatea este schimbul educațional din cadrul Proiectului de Parteneriat Mutual pe care cele două școli l-au încheiat în 2012 ca urmare a înfrățirii celor două orașe.

Oaspeții germani au participat la manifestările din cadrul evenimentului local „Toamna Cugireană”, iar apoi la un program prestabilit de liceul gazdă care a cuprins : vizita de documentare –informare la Salina Turda, vizita cu caracter istoric la Castelul Corvinilor și Cetatea Alba Carolina, vizita de informare la fabrica Star Assembly Sebeș și vizita informală în municipiul Sibiu.

Pe parcursul săptămânii, elevii germani au participat de asemenea la ore de curs alături de partenerii români care i-au găzduit în famillile lor pe durata mobilității. Acest fapt a prilejuit pentru copiii din Germania cunoașterea îndeaproape a tradițiilor, obiceiurilor și modului de viață din România, aceștia arătându-se plăcut impresionați de ceea ce au văzut și au trăit la Cugir, după cum au mărturisit la întâlnirea oficială de la Primărie cu primarul Adrian Teban și viceprimarul Călin Furdui.

Seara românească a fost încununarea frumoasă a acestei mobilități cu contribuția părinților elevilor din proiect care au asigurat oaspeților o cină cu specific românesc și unde elevii germani au învățat dansuri românești.

Produsul final al acestei mobilitați a fost un dicționar trilingv cu cuvinte și expresii uzuale pe care elevii germani și români le-au surprins în conversațiile de zi cu zi.

Coordonatorii acestui proiect, prof. Maria-Cristina Montanari și Ioana Scânteie mulțumesc încă o dată Primăriei orașului pentru sprijinul constant și încurajarea în derularea acestui parteneriat. Delegația română va fi oaspete la Wasserburg în perioada 8-15 mai 2020.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 262 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.