Rămâi conectat

Actualitate

Economistul Cosmin Nicolae Oltean, originar din Cugir, numit director interimar al DGFP Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

De luni, 15 februarie 2021, noul director al DGFP Alba este economistul Cosmin Nicolae Oltean. Acesta a fost desemnat ca interimar pe post, deocamdată până la data de 1 aprilie, pentru a o înlocui pe Maria Iacob, care a condus instituția începând din 2012, iar acum s-a pensionat.

Cosmin Nicolae Oltean este din Cugir, a absolvit în anul 1997 Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Știinte Economice, Secția Contabilitate și Informatică de Gestiune, în anul 2000 a obținut atestatul ca auditor public, în 2004 a absolvit studiile postuniversitare, cu diplomă de master, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Management Financiar Contabil și Administrativ. Și-a început cariera la DGFP Alba în anul 1997, pornind de la funcția de inspector de specialitate și avansând pe rând în funcțiile de inspector principal, auditor inspector, consilier superior și a fost pe rând șef al compartimentului inspecții, șef administrație adjunct, șef birou control financiar și șef serviciu inspecție economico-financiară.

Potrivit ultimei declarații de avere (din 22 iunie 2020), noul director al DGPP Alba deține mai multe terenuri agricole și forestiere, în suprafață totală de 8,45 ha, în localitățile Tărtăria și Vințu de Jos (moștenite și cumpărate); două terenuri intravilane în suprafață totală de 500 mp concesionate în satul Luncile din comuna Șugag; un teren intravilan de 0,0705 ha cumpărat în Alba Iulia; un apartament de 88 mp, în Alba Iulia, cumpărat în 2007; o casă de 155 mp la Tărtăria, moștenită în 2006 și un spațiu comercial de 35 mp, în Cugi, cumpărat în 2013. Ca bunuri mobile, pe declarația de avere sunt trecute o mașină VW Passat (an de fabricație 2012) și o remorcă (din 2018); mai are economii în bănci în valoare totală de 48.598 de lei; 427.880 de lei investiți în firma privată la care soția sa este asociat și credite la bănci și persoane fizice în valoare de 72.900 franci elvețieni (scadent în anul 2039) și 120.000 de lei (scadente în 2020; 2021 și 2022).

Veniturile sale din ultimul an au fost de 67.420 de lei din salariul de consilier superior, la care se adaugă 7.986 de lei din chiria pentru spațiul comercial din Cugir, iar soția sa (care este consilier local PNL în Alba Iulia, în urma alegerilor din septembrie 2020) a încasat 56.322 de lei din salariul de profesor la Liceul Sportiv din Alba Iulia, 7.986 de lei – din închirierea spațiului comercial din Cugir, 1.331 de lei – din dobânzi, 14.409 din activități agricole și creșterea animalelor și 2.625 de lei pentru activitatea din comisiile de corectat la trei licee din Alba Iulia. De asemenea, alocațiile copiilor au fost în valoare totală de 3.204 lei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir