Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Eclipsa parțială de Soare a fost urmarită de elevii Școlii Gimnaziale “Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

eclipsa-cugir-2015Elevii dar și profesorii au ieșit, astăzi, în curtea Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, pentru a putea urmări eclipsa parțială de soare, un fenomen astronomic deosebit pe care natura îl oferă lumii.

În momentul în care Luna a început să treacă prin umbra Pmântului și să acopere discul solar, rând pe rând, elevii au urmărit în premieră (avantajați și de vremea favorabilă), fenomenul astronomic, prin ochelari cu filtre speciale, bucăți de sticlă de culoare închisă și chiar ochelari folosiți la operațiile de sudură.

Profesoara de fizică- chimie Rodica David le-a explicat elevilor că eclipsa de soare se produce atunci când Luna se află între Soare şi pământ, eclipsa din 20 martie fiind o eclipsă parţială, acoperirea discului solar trecând cu puțin peste 50%, iar acest fenomen coincide cu Echinocţiul de primăvară.

,,Fiind un eveniment important, condiţiile meteo fiind favorabile şi eclipsa producându-se în timpul programului şcolar, ne-am propus să organizăm o activitate pentru a observa acest fenomen,, ne-a declarat dna profesoară David.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”, mențiune la Concursul de chimie „Petru Poni”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mara Roman a obținut un rezultat remarcabil la Concursul de chimie „Petru Poni”, eleva de la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” obținând mențiune la etapa națională.

Roman Mara este elevă în clasa a X-a, Economic, profil Servicii. Concursul național de chimie este o olimpiadă destinată liceelor tehnice care au filieră tehnologică, profil de servicii și vocațională. Concursul constă într-o probă teoretică 60% și 40 % proba practică.

Pentru Mara este al doilea an consecutiv când se califică la etapa națională, anul acesta reușind să obțină la faza județeană 87 de puncte dintr-un total de 100.

„Este o performanță extraordinară pentru noi, având în vedere că vorbim despre un liceu tehnologic unde nu avem profil de chimie. Eleva noastră și-a dorit să participe la acest concurs, s-a pregătit intens, iar rezultatul este pe măsură”, a declarat Mariana Pereanu, profesoara Marei.

„Ne mândrim cu elevii și profesorii noștri, iar liceul Lăzărescu rămâne un loc în care se face carte! Dovada, recunoașterea la nivel național venită weekendul acesta de la Concursul de chimie, specific liceelor tehnologice și vocaționale.

Să ajungi în primele poziții la nivel național nu e puțin lucru, de aceasta bucuria noastră este cu atât mai mare! Felicităm eleva implicată și cadrul didactic devotat ce au făcut din educație un stil de viață!”, a transmis și Ionuț Iancu, directorul unității școlare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Codrea Irina Rita, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic

cugirinfo.ro

Publicat

în

Codrea Irina Rita, elevă în clasa a VII-a A la Școala Gimnazială Singidava Cugir, a obținut Premiul al II-lea la etapa națională a Olimpiadei de Religie, Cultul Greco-Catolic, care s-a desfășurat între 9-12 mai 2024, la Snagov, județul Ilfov.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și a mentorilor săi: prof. Daniela Pascal și preot Codrea Viorel, Irina și-a împlinit un vis și a devenit un exemplu pentru noi toți. Este un copil activ, mereu atent, ochii ei te urmăresc pretutindeni pentru a nu pierde nimic din ceea ce spui. Credința, implicarea cu seriozitate, perseverența, adaptarea ușoară la situații noi și spiritul de disciplină ne spune de la sine că este un copil performant cu certe calități de afirmare”, ne-a transmis conducerea unității de învățământ „Singidava”.

O felicităm și noi pe Irina, pe doamna profesor Daniela Pascal, precum și familia acesteia pentru performanța obținută!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir