cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Eclipsa parțială de Soare a fost urmarită de elevii Școlii Gimnaziale “Singidava” Cugir

Eclipsa parțială de Soare a fost urmarită de elevii Școlii Gimnaziale “Singidava” Cugir

Publicat în 20.03.2015 la ora 17:56

eclipsa-cugir-2015Elevii dar și profesorii au ieșit, astăzi, în curtea Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir, pentru a putea urmări eclipsa parțială de soare, un fenomen astronomic deosebit pe care natura îl oferă lumii.

În momentul în care Luna a început să treacă prin umbra Pmântului și să acopere discul solar, rând pe rând, elevii au urmărit în premieră (avantajați și de vremea favorabilă), fenomenul astronomic, prin ochelari cu filtre speciale, bucăți de sticlă de culoare închisă și chiar ochelari folosiți la operațiile de sudură.

Profesoara de fizică- chimie Rodica David le-a explicat elevilor că eclipsa de soare se produce atunci când Luna se află între Soare şi pământ, eclipsa din 20 martie fiind o eclipsă parţială, acoperirea discului solar trecând cu puțin peste 50%, iar acest fenomen coincide cu Echinocţiul de primăvară.

,,Fiind un eveniment important, condiţiile meteo fiind favorabile şi eclipsa producându-se în timpul programului şcolar, ne-am propus să organizăm o activitate pentru a observa acest fenomen,, ne-a declarat dna profesoară David.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 403 ori

Eclipsa parțială de Soare a fost urmarită de elevii Școlii Gimnaziale “Singidava” Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *