cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Echipajul SMURD ar putea deveni operaţional la Cugir din a doua parte a anului

Echipajul SMURD ar putea deveni operaţional la Cugir din a doua parte a anului

Publicat în 19.05.2015 la ora 10:30

smurdDemersurile privind înfiinţarea de noi puncte de lucru ale Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba (ISU) în oraşul Baia de Arieş şi în comuna Jidvei, precum şi a unei staţii SMURD în oraşul Cugir sunt avansate.

Col. Dorel Sofica, inspectorul-şef al ISU Alba, ne-a declarat că toate cele 3 consilii locale şi-au dat deja acordul de principiu în acest sens, în urma corespondenţei oficiale purtate cu administraţiile locale.

În prezent, se analizează posibilităţile tehnice de asigurare a condiţiilor necesare pentru amenajarea staţiilor ISU în cele 3 localităţi. Şeful ISU Alba a spus că la Cugir există deja spaţiul pentru amenajarea staţiei pentru echipajul SMURD, la Jidvei a fost identificat un imobil ce ar urma să fie achiziţionat de autorităţile locale pentru punctul de lucru al ISU Alba, iar la Baia de Arieş, administraţia locală va face amenajările necesare în nişte garaje pentru asigurarea spaţiului de cazare adecvat pentru personalul ce va deservi staţia ISU.

Col. Dorel Sofica crede că una sau două dintre cele 3 subunităţi ar putea deveni operaţionale din a doua jumătate a acestui an, în special cele care nu presupun investiţii majore, cum este cazul staţiei SMURD de la Cugir. „Din momentul în care aceste puncte de lucru ale ISU Alba vor deveni operaţionale, pentru aceste zone, timpul de răspuns la intervenţie se va reduce cu câteva zeci de minute, iar la nivel judeţean, acesta va fi diminuat cu 5 – 8 la sută, adică peste un minut, în funcţie de totalul intervenţiilor pe judeţ”, a declarat şeful ISU Alba, col. Dorel Sofica. Potrivit unui raport al ISU Alba pe anul 2014, anul trecut, la nivel judeţean s-au înregistrat 189 de incendii, rezultând un timp mediu de răspuns de 17 minute, în timp ce numărul intervenţiilor SMURD a fost de 4.487 de solicitări, iar timpul mediu de reacţie al echipajelor SMURD a coborât sub 10 minute şi jumătate, comparativ cu anul 2013.

Acest articol a fost citit de 305 ori

Echipajul SMURD ar putea deveni operaţional la Cugir din a doua parte a anului
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.