cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Echipa „IDeaL ELECTRONICS” a început să producă viziere de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Cugir

Echipa „IDeaL ELECTRONICS” a început să producă viziere de protecție pentru cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Cugir

Publicat în 26.03.2020 la ora 17:14

Echipa „IDeaL ELECTRONICS” din Cugir se alătură inițiativei Asociației „Nație prin Educație” de a utiliza imprimantele din dotare pentru producerea de viziere de protecție, atât de necesare în domeniul medical, în această perioadă atât de complexă.

„Astfel, echipa „IDeaL ELECTRONICS” a răspuns acțiunii propusă de Asociația „Nație prin Educație” și a început să utilizeze o imprimanta 3D pentru realizarea de viziere. Prototipul propus de către asociație și avizat de Ministerul Sănătății din Cehia a fost produs și în incinta atelierului Colegiului „Ion D. Lăzărescu” Cugir, unde echipa își desfășoară activitatea. Trebuie menționat faptul că medicii din Cugir și-au dat acceptul în ceea ce privește vizierele realizate”, ne-a declarat prof. ing. Liliana Dache – Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu.

Potrivit doamnei profesor, s-au respectat și se respectă ordonanțele impuse, se lucrează de acasă, iar pentru asamblare se apelează la cel mult 3 membri ai echipei. Imprimarea componentelor de plastic durează aproximativ 4 ore. La acestea se adaugă o folie PVC, achiziționată de la papetărie, și un elastic. Este important faptul că această vizieră nu este de unică folosință, ea putând fi dezinfectată și utilizată de mai multe ori.

După cum am aflat, în prezent s-au primit solicitări de la medicii de familie, medicii din Spitalul orășenesc și chiar din alte localități. Dar, pentru a ajuta, se solicită ajutor în vederea achiziționării de filament de imprimare P.L.A.

„Echipa „IDeaL ELECTRONICS” din Cugir consideră că doar împreună, aducând fiecare o mică contribuție, putem trece cu bine peste încercările acestor zile”, este mesajul profesorilor: Liliana Dache, Ion Nicu și Florin Toma.

De reamintit că făcând parte din primele 54 de echipe care au participat încă din primul sezon la concursul „First Tech Challenge România”, echipa a fost dotată cu o imprimantă tip „Accura Genius 3D”. În pregătirea pentru concursuri, de-a lungul celor 4 sezoane, imprimanta a ajutat pentru obținerea unor componente necesare în construcția robotului.

„Bucuria de a câștiga în sezonul trecut, Locul 1 – „Design Award”, la meciurile de calificare desfășurate de la Cluj-Napoca și Locul al 3-lea – „Design Award”, la faza națională de la București, precum și Locul 1 – „Control Award”, obținut în acest sezon la meciurile de calificare de la Cluj –Napoca, a fost întrecută în aceste zile de mulțumirea de a putea ajuta acolo unde este cea mai mare nevoie și anume, în domeniul medical”, ne-a relatat Liliana Dache.

Am aflat că în sezonul 1,  care a debutat în anul 2016, au fost 54 de echipe din peste 33 de orașe, sezonul următor a adunat  90 de echipe, sezonul al 3-lea, 145 echipe, astfel încât în acest sezon  au fost înregistrate 197 de echipe din țară. Deși calificați la faza națională, situația actuală cu care se confruntă întreg mapamondul, a impus din păcate, anularea tuturor activităților, și implicit desfășurarea celorlalte faze ale concursului FTC.

Constantin PREDESCU

              

Acest articol a fost citit de 540 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.