cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Echipa „I.D.L. Electronics Cugir” va fi prezentă în finala campionatului național de robotică „BRD FIRST Tech Challenge România”

Echipa „I.D.L. Electronics Cugir” va fi prezentă în finala campionatului național de robotică „BRD FIRST Tech Challenge România”

Publicat în 05.03.2019 la ora 21:34

În zilele de 2 și 3 martie 2019, Universitatea Babeș-Bolyai a găzduit a treia competiţie  regională de robotică. În cadrul evenimentului organizat de Asociația „Nație Prin Educație”, 34 de echipe de elevi pasionaţi de robotică  s-au întrecut pentru a prinde un loc în finala campionatului ,,BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

Meciurile de calificare au avut loc sâmbătă și duminică, de la ora 10.00, în sala de sport „Gheorghe Roman” din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”. Cele 34 de echipe de elevi din România provin din orașele: Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Târgu-Mureș, Turda, Zalau și Constanța.

Echipa ,,Team RO 032 I.D.L. Electronics Cugir” a avut ca temă de concurs ,,Rover Ruckus” ( inspirată din  împlinirea a 50 de ani de la Aselenizare), a fost formată din 14 membri dintre care 3 mentori și anume: profesorii: Liliana Dache, Florin Toma și Ion Nicu, iar embrii echipei de elevi au fost: Antoniu Negrea – Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, Bogdan Ion, Miruna Călugăr și Antonia Tufănescu (Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir; Adrian Gorea, Alexandru Simu, Alexandru Tatu, Narcis Cimporescu, Bogdan Duca și Daniel Mocian și Vlad Corpodean – Colegiul Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” Cugir.

Echipa cugireană a obținut locul I din 32 de participante, asigurându-și prezența la faza națională de la București. Doar dacă ești în sală poți să înțelegi cât de multă adrenalină e la o astfel de competiție. Mulți dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viața. Unii spun că nu-și pot imagina cum ar fi arătat adolescența lor fără programul de robotică, această etapă a vieții se învârte, de fapt, în jurul acestui program. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Învață să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up. Dacă m-a impresionat ceva la regionalele de până acum, de la Iași și Timișoara, este creativitatea copiilor”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul internațional FIRST Tech Challenge în România.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 506 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.