Rămâi conectat

Sport

Echipa de sub Drăgana la primul eșec din acest an: Metalurgistul Cugir – AFC Hermannstadt 0-1 (0-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

AFC Hermannstadt, liderul Seriei a V-a a câștigat derby-ul disputat sub Drăgana, scor 1-0 (0-0) și se poate pregăti să desfacă șampania pentru promovarea în Liga a 2-a.

Sibienii au marcat în minutul 88 prin Oița și s-au impus la limită în „partida vedetă” a etapei, ce a opus primele două clasate. Metalurgistul a suferit întâiul eșec din 2017, punându-se asttel capăt unei invincibilități ce data de 13 partide.

Grupare de sub Drăgana suferise precedentul eșec acum 180 de zile, când tot  prima clasată s-a impus în disputa de la Sibiu, în etapa a 10-a

Partida a avut multe ocazii de gol, Metalurgistul meritând cu mult mai mult decât acest eșec la limită, unicul gol fiind prefatat de o presupusă poziție de ofsaid a lui Cârstean.

• Călin Moldovan: „Nu meritam să pierdem, toate au fost împotriva noastră!”

Evident dezamăgit de rezultatul final, „principalul” gazdelor a considerat injust eșecul. „Îmi felicit jucători, sunt mândru de cum au jucat, sunt convins că până la final vom face lucruri frumoase. S-au adunat toate împotriva noastră, am pierdut nemeritat, împotriva unui adversar cu nimic superior, ce a avut două ocazii, a câștigat din fază fixă, după o greșeală personală. Trăirm dezamăgirea unui rezultat nedrept, am avut ocazii mari, dar le-am ratat. Toate s-au strâns, acele două accidentări, ale lui Bold și Stoianof, ghinionul, ratările, greșelile de arbitraj…„, a spus Călin Moldovan, ce nu a putut conta pe atacantul Ad. Radu (a suferit o infecție la un picior).

Nu punem înfrângerea pe seama arbitrajului, dar au fost erori ce ne-au afectat, nu spunem că au fost cu intenție, însă greșelile au fost împotriva noastră. La Stoianof, în prima repriză, dacă este sânge, trebuia dat avertisment, iar la faza ce a prefațat golul a fost fault la Mădălin Popa și poziție de ofsaid la Cîrstean. Asta este, obiectivul rămâne să încheiem campionatul pe locul secund”, a conchis Moldovan.

• Eugen Beza: „Meritam să câștigăm”

O declarație diametral opusă a oferit Eugen Beza: „O victorie meritată, am fost echipa ce am încercat să construim mai mult, am avut mai multe ocazii. Nu mă pronunț la poziția lui Cîrstean, dinaintea marcării golului. S-au duelat cele mai bune echipe din serie, Cugirul a dovedit prin joc locul pe care se clasează. I-am studiat în acest retur, se vede mâna lui Călin Moldovan, însă lotul nu este pe măsura pretențiilor


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Medalie de bronz pentru atletul cugirean Vasile Hârjoc, la Campionatul European de Atletism din Italia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea de-a opta zi a Campionatului European de Atletism care se desfășoară în localitatea Pescara, din Italia, s-a desfășurat proba de 10 km Alergare pe Șosea.

Romania a obținut medalia de bronz la categoria plus 70 ani prin reprezentantul Județului Alba, atletul Vasile Harjoc de la Club Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean.

El s-a situat pe poziția a III-a de pe podium cu timpul de 42 min. 41 sec. (nou record național doborât după 30 ani, deținut până în prezent de Moscowitci Ferdinand din Baia Mare).

Celălalt participant la Campionatul European de Atletism, Aurelian Zăgrean categ +35 ani, de la CSM „Mica Romă” din Blaj, tot în proba de 10 km la aceeași competiție, a obținut locul 18 cu timpul de 38 min. 22 sec.

De asemenea, la concursul de cros din 24 septembrie 2023m, Vasile Hârjoc a străbătut 6 km în 22 min. 21 sec. și s-a clasat pe locul 4 la categ plus 70 ani, iar Aurel Zăgrean de la Blaj a venit pe locul 9 cu timpul de 11 min. 36 sec. în proba de 3000 m.

Duminica, 1 octombrie 2023, în ultima zi de concurs, Vasile Harjoc va lua startul în proba cea mai lungă a competiției de Semimaraton (21,097 km).

Îi dorim mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, egal sub „Drăgana”: Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița 1-1 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gloria Bistrița, considerată „sperietoarea” echipelor din Alba, s-a împiedicat, astăzi, la Cugir. Metalurgistul, ce venea după două înfrângeri consecutive, a reușit o remiză prețioasă cu trupa lui Adrian Falub, scor 1-1 (0-1), ieșind în evidență reușita egalizatoare a lui Cocan (55, eurogol), după ce vizitatorii au punctat la finele primei reprize prin Pațurcă (45+3).

„Roș-albaștrii”, cu probleme majore de efectiv, antrenorul Lucian Itu fiind iarăși titular, la 45 de ani, meritau acest punct, ținând cont de aspectul confruntării.

Bistrițenii, care au învins net Industria Galda (5-1) și CSM Unirea (6-1) nu s-au regăsit în această deplasare, marile ocazii aparținând gazdelor (excelentă prestația căpitanului Vitinha).

• 1-1, MIN. 55: COCAN, eurogol, șut cu efect, în vinclul stâng, de la 20 de metri!

• 0-1, MIN. 45+3: PAȚURCĂ, reluare din 8 metri, la centrarea lui Gallo, din dreapta, ultima fază a primei reprize.

După egalare, Bura (67) a tars alături din 15 metri. Bistrițenii au solicitat penalty la pătrunderea lui Fl. Bălan (73).  Cocan (83) – șut peste de la marginea careului. Mingea trimisă de la 30 de metri de Selagea (84) l-a lovit în cap pe Haralambie. Perjeriu (90+3) a respins lovitura liberă executată de Fridrich

Speculativă, Gloria a punctat la singura ocazie reală, în prelungirile primei reprize.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Dohotariu, S. Itu, Vl. Popa, Vitinha/ cpt – Cocan, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu (89, Ad. Coman) – L. Itu (85, Șuteu), Bura (72, Selagea); rezerve Herlea, Al. Kiraly, M. Neagu, R. Păcurar,  Tăban. Antrenor Ion Ilie.

Gloria Bistrița: Haralambie – Gallo, Fridrich. R. Bălan/ cpt, Mar (63, Fl. Bălan) –  V. Mihalcea (77, Al. Florescu), Martinovici, Pațurcă – Râpan (68, Zaharia), Banyoi (46, G. Deac), Davordzie; rezerve Neacșu, Hasnaș, Trifan, Ciobănică, Uțiu. Antrenor Adrian Falub.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir