cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Echipa Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir a obținut Premiul I la faza regională a Concursului „First Tech Challenge” Romania – secțiunea „Control Award”

Echipa Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir a obținut Premiul I la faza regională a Concursului „First Tech Challenge” Romania – secțiunea „Control Award”

Publicat în 11.02.2020 la ora 20:21

În încinta „Innovation Park” din Cluj Napoca s-a desfășurat recent, Campionatul Regional al Concursului „First Tech Challenge’’ România, eveniment la care au luat parte 43 echipe din zona Ardealului și o echipa din Turcia.

Printre participante s-a aflat și echipa „IDeaL ELECTRONICS” de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărscu” Cugir.

Concursul a constat în: amenajarea unui stand; interviul echipei în față unui juriu; inspecția robotului; prezentarea unui Caiet Tehnic care trebuie evidențieze modul în care a fost construit robotul, dar mai ales cum a fost promovat spiritual FIRST și valorile GRACIOUS PROFESSIONALISM în societate; participarea la 6 meciuri pentru fiecare echipă. Echipa „IDeaL ELECTRONICS” a obținut Premiul I la secțiunea „Control Award”;

„IDeaL ELECTRONICS” a concurat în semifinale alături de echipele „PrimeTech” și „Phoenix”, ambeledin Cluj-Napoca; S-a calificat cu success alături de alte 23 de echipe la faza națională care se va desfășura în perioada 27 – 29 martie 2020 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde se vor întâlni 120 de echipe, calificate în urma concursurilor regionale.

Echipa cugireană a fost compusă din elevii: Ion Bogdan, Călugăr Miruna, Simu Alexandru, Negrea Antoniu, Duca Bogdan, Murg Lucian, Tatu Alexandru, Maier Dorian și Profesorii coordonatorii Dache Liliana, Ion Nicu și Toma Florin.

„Citatul după care ne ghidăm și ne ajută să ne motivăm este: „Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul,  să lucrezi împreună este succesul.”, ne-a mărturisit prof. Liliana Dache.

La festivitatea de deschidere a participat Dana Războiu, președinta Asociației „Nație prin Educație’’, iar la festivitatea de premiere a fost prezent și primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

Echipa Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” dorește să aducă mulțumiri  sponsorilor: Primăria orașului Cugir; S.C. EUROTEC S.R.L. – reprezentată de Popovici Aurel; S.C. CRIVALROM INSTAL S.R.L.- Reprezentată de către ing. Călugăr Gheorge; Farmacia FARMEX Cugir reprezentată de Bogdan Petric; Restaurantul CHIC reprezentat de Flavius Serdiuc și S.C. SOLPOP S.R.L.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1128 ori

Comentarii

Un Comentariu la Echipa Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir a obținut Premiul I la faza regională a Concursului „First Tech Challenge” Romania – secțiunea „Control Award”

  1. Nicu Ion Răspunde

    11.02.2020 la 22:41

    Cu mențiunea că echipa este a întregului Cugir, fiind formată din elevi ai ambelor licee din oraș: Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu și Colegiul Național David Prodan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.