cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Echipa ”Bătălii” din Vâlcea învingătoarea Jocurilor sportive tradiționale din cadrul Festivalului național de dansuri și tradiții populare de la Vinerea

Echipa ”Bătălii” din Vâlcea învingătoarea Jocurilor sportive tradiționale din cadrul Festivalului național de dansuri și tradiții populare de la Vinerea

Publicat în 23.08.2014 la ora 17:11

festival-dansuri-si-traditii-populare-aug-2014Echipa ”Bătălii” din județul Vâlcea a câștigat concursul Jocuri sportive tradiționale, organizat astăzi, în cadrul Festivalului național de dansuri și tradiții populare ce se desfășoară la Cugir – Vinerea.

După 10 probe dificile, dar pline de amuzament, denumite de organizatori: arcul viteazului, sulițașul cetății, cel mai iute de picior, brațul de fier (skandenberg), picioroangele, trasul cu frânghia, luptătorul dac, îndemânare și curaj (cățăratul pe catarg), voinicul din cetate, cărăușul cetății echipa ”Batalii” a ieșit învingătoare.

Indiferent de poziția pe care au terminat, toți au primit premii și felicitări din partea primarului din Cugir, Adrian Teban.

Clasament:

Locul 1 – echipa ”Batalii”

Locul 2 – echipa ”Brutarii”

Locul 3 – echipa ”Dansatorii”

Locul 4 – echipa ”Doina”

Locul 5 – echipa ”Muzicanții”

Festivalul național de dansuri și tradiții populare Vinerea – Cugir, aflat la a III-a ediție, are loc în perioada 23 – 24 august în poiana Goruni, la marginea de vest a localității Vinerea. Timp de două zile ansambluri și interpreți din întreaga țară se reunesc în cadrul acestui eveniment care își propune să valorifice patrimoniul local.

”Nimic altceva nu poate defini mai bine spiritul unui popor, al unei comunități, decât străvechile obiceiuri. Folclorul românesc reprezintă un tezaur inestimabil în care se regăsește caracterul nostru național definitoriu”, a spus primarul Adrian Teban.

Festivalul continuă în Poiana Gorunului, după următorul program

Sâmbătă, 23 august:

17.00 – spectacol folcloric

– Ansamblul Câmpul Pâinii din Vinerea – Alba

– Ansamblul Doina din Albești – Mureș

– Recital Fodor Cristian

– Ansamblul Miorița din Văideeni – Vâlcea

– Ansamblul Valea Dacilor din Orăștioara de Sus – Hunedoara

– Recital Ioana Breda Morar

– Ansamblu Plaiuri Sălăjene din Horatu Crasnei – Sălaj

– Ansamblul Mărginenii din Săliștea Sibiului

– Recital Flaviu Cristea

– Ansamblul Codruleț din Vorona – Botoșani

21.00 – Foc de tabără

– Fanfara Transilvania (Cugir)

21.30 – Concert de muzică haiducească cu Trupa Arhaic

– Recital trupa Star Dust – Cugir

Acest articol a fost citit de 305 ori

Echipa ”Bătălii” din Vâlcea învingătoarea Jocurilor sportive tradiționale din cadrul Festivalului național de dansuri și tradiții populare de la Vinerea
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *