Rămâi conectat

Economie

După vizita efectuată la fabricile din Cugir, ministrul Niță a cerut ca acestea să facă investiţii în retehnologizare, pentru a creşte productivitatea muncii

cugirinfo.ro

Publicat

în

constantin-nita-la-cugirVizita la Cugir a ministrului Economiei, Constantin Niţă a început în această dimineață conform programului stabilit, cu o vizită la sediul Fabricii de Arme unde demnitarul, însoţit de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisarul şef Constantin Dancu, subprefectul  Cornel Murg şi deputatul Ioan Dârzu a avut o primă întâlnire cu conducerea unităţii.

 În cadrul întâlnirii, directorul general al societăţii, ing. Mircea Trifan l-a informat pe ministru în legătură cu faptul că unitatea are un efectiv de 930 salariaţi, situaţia unităţii privind încărcarea cu comenzi, realizarea indicatorilor de producţie, măsurile luate pentru retehnologizarea sectoarelor de producţie, situaţia datoriilor la bugetul de stat şi la terţi, starea forţei de muncă, relaţiile cu sindicatele etc.

În acelaşi cadru, ministrul Niţă a făcut referire la măsura stabilită de Guvern cu privire la ştergerea datoriilor istorice, menite să revigoreze sectorul de apărare. Niţă a recomandat conducerii să ia măsurile cele mai bune, încât la finele anului unitatea să nu mai fie pe minus. „Să scoateti 1 leu, dar să fiţi pe profit’’, a cerut ministrul.

Ultimul moment al vizitei la Fabrica de Arme s-a consumat la Poligonul de trageri al societăţii, locul unde a fost amenajată o expoziţie cu produsele fabricate de unitate.

În partea a doua a vizitei, delegaţia s-a deplasat la Uzina Mecanică Cugir, unitate ,,soră’’, după cum avea să precizeze Niţă, fiind întâmpinat la sosire de directorul general, ing. Romulus Micu, de membri ai conducerii societăţii şi reprezentanţi ai secţiilor de producţie.

Micu a prezentat ministrului faptul că, uzina, care numără 956 de angajaţi este societate cu capital majoritar de stat ( 67% Ministerul Economiei şi 33% Romarm), are o tradiţie de 215 ani, că deşi a trecut printr-o situaţie mai dificilă în urmă cu 5-6 ani, acum activitatea de exploatare se află pe profit. ,,Avem încărcare cu comenzi pentru mulţi ani de aici încolo, fapt pentru care am întocmit un memorandum pe care l-am înaintat Guvernului întrucât avem nevoie de forţă de muncă suplimentară de cca 100 persoane pentru a ne realiza angajamentele faţă de parteneri. Cifra de afaceri a societăţii depăşeşte 140 milioane de dolari’’, a precizat directorul general.

După dialogul purtat cu reprezentanţii UM Cugir, ministrul Constantin Niţă a vizitat expoziţia de arme amenajată în pavilionul administrativ, precum şi secţiile  de armament şi muniţie ale uzinei. La final, demnitarul a spus: ,,Am venut să văd ambele societăţi şi am constatat că amândouă au datorii la bugetul de stat. Vă recomand ca la finele anului să nu mai fiiţi pe pierderi, să scoateţi 1 leu, dar să fie profit. Să inchideţi platforma de jos a fabricii să vindeţi şi să nu mai îchiriaţi spaţiile. Este mai bine să vă restrângeţi activitatea şi să reduceţi cheltuielile. Săptămâna viitoare se discută în Parlament, Legea industriei de apărare, un demers care va schimba multe lucruri în acest sector. Trebuie să faceţi investiţii pentru retehnologizare, nu putem lucra cu maşini din anii 70. Aveţi nevoie de productivitate ridicată’’, a conchis ministrul Economiei.

Înainte de a părăsi oraşul, ministrul s-a oprit în faţa Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir unde s-a întâlnit  cu mai bine de 100 de localnici care au venit să-l salute şi să-i ceară să sprijine cele două unităţi vitale pentru cetăţenii urbei şi familiile lor.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Uzina Mecanică Cugir la 225 de ani. Respect și prețuire față de cei care au ținut viu spiritul economic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a luat decizia ca personalul muncitor al unității să poarte pe tot parcursul anului 2024, salopeta s-au halatul de lucru, pe care să fie imprimate insemnele „UM Cugir 225 ani”.

Secretarul Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei ne-a declarat că în semn de respect pentru brandul ofrit de marea citadelă a industriei românești, de-a lungul timpului, conducerea societății împreună cu sindicatul și-au propus să ofere în mod inedit o imagine sugestivă acestui an aniversar.

„Împreună ne dorim un an aniversar cu multe realizari profesionale si financiare pe masura celor peste două secole de existență a unitatii noastre. Ne exprimăm recunoștința față de înaintașii nostri, care ne-au lăsat moștenire o unitate ce a ținut viu spiritul economic al orasului Cugir. Ne dorim ca și cei care conduc destinele tării să sprijine cu investiții sigure, Uzina Mecanică, un veritabil fanion a Companiei Naționale Romarm, pentru că aceasta merită o mult mai mare implicare în ceea ce privește investiții si comenzi din partea statului. S-a dovedit prin cifre faptul că, prin asigurare de comenzi, uzina a reusit in ultimii doi ani sa fie pe profit”, a declarat viceliderul Sindicatului Liber, Virgil Matei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 4 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 4 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 5 0758357608
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘIBOT, la data de 28 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 mai 2024, pe raza comunei ȘIBOT.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna ȘIBOT și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SIPIGFERM S.R.L. MEDIC VETERINAR 1 0358401297
SIPIGFERM S.R.L. TEHNICIAN VETERINAR 1 0358401297

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir