Rămâi conectat

Sport

După 28 de ani, Cugirul are șanse reale de a juca din nou în Liga a 2-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

CSO Cugir are șanse foarte mari să susțină în luna mai barajul de promovare în eșalonul secund. Formația condusă de antrenorul jucător Lucian Itu (foto) este cea mai bine plasată dintre conjudețene în ierarhia Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

“Roș-albaștrii” au 23 de puncte, două mai puțin decât liderul Unirea Dej, clasându-se pe locul secund, la distanță confortabilă raportat la urmăritoarele Avântul Reghin (locul 3, cu 19 puncte) și Unirea Ungheni (locul 4, cu 17 puncte). Partea a doua a campionatului va debuta în 12 martie cu o deplasare la Ungheni, în derby-ul rundei a 11-a, și se va încheia vineri, 30 aprilie, tot cu un joc extern, la Jucu, cu Sănătatea Cluj.

Gruparea cugireană a promovat ultima dată pe a doua scenă fotbalistică în stagiunea 1989-1990 (acum 31 de ani), rezistând în Divizia B până în 1993 (în urmă cu 28 de ani), ultima accedere a unei echipe din Alba în Liga a 2-a producându-se în 2001, în acest an împlinindu-se două decenii de la realizarea Minaurului Zlatna pregătit de Ștefan Fogoroși. Metalurgistul Cugir (din acest an, pentru o stagiune, va purta denumirea de CSO) este cea mai longevivă divizionară terță din Alba, acesta fiind al 8-lea campionat consecutiv (promovarea, în 2013, la Oradea, după barajul cu Rapid Jibou). Lucrurile sunt clare în privința primăverii fotbalistice. CSO Cugir va ocupa, la finele sezonului, unul dintre primele două locuri, fapt ce-i va permită să susțină barajele de promovare din luna mai, ambele tur-retur, primul în 8 și 15 mai, al doilea în 22 și 29 mai. Oponente vor fi fruntașele din Seria a 10-a, care în acest moment le are pe podium pe SZM Zalău – 24 de puncte, Minaur Baia Mare – 20 de puncte și CAO Oradea – 17 puncte (ultima, la egalitate cu Gloria Bistrița).

În acest context precizăm faptul că sâmbătă, de la ora 11.00, se va disputa al treilea joc de verificare din intersezon, tot în deplasare, cu Măgura Cisnădie (locul 5 în Seria a 7-a), pentru ca miercuri, 24 februarie, să fie prevăzut primul test pe teren propriu, cu Jiul Petroșani (nou-promovată, locul 8 în Seria a 7-a). Precedentele amicale s-au jucat la Deva, 1-2 cu CSM Deva și 4-1 cu CSC Sânmartin, pe teren sintetic.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Medalie de bronz pentru atletul cugirean Vasile Hârjoc, la Campionatul European de Atletism din Italia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cea de-a opta zi a Campionatului European de Atletism care se desfășoară în localitatea Pescara, din Italia, s-a desfășurat proba de 10 km Alergare pe Șosea.

Romania a obținut medalia de bronz la categoria plus 70 ani prin reprezentantul Județului Alba, atletul Vasile Harjoc de la Club Sportiv „Metalurgistul” Cugir (născut în comuna Cut), pregătit de antrenorul Gheorghe Hăprean.

El s-a situat pe poziția a III-a de pe podium cu timpul de 42 min. 41 sec. (nou record național doborât după 30 ani, deținut până în prezent de Moscowitci Ferdinand din Baia Mare).

Celălalt participant la Campionatul European de Atletism, Aurelian Zăgrean categ +35 ani, de la CSM „Mica Romă” din Blaj, tot în proba de 10 km la aceeași competiție, a obținut locul 18 cu timpul de 38 min. 22 sec.

De asemenea, la concursul de cros din 24 septembrie 2023m, Vasile Hârjoc a străbătut 6 km în 22 min. 21 sec. și s-a clasat pe locul 4 la categ plus 70 ani, iar Aurel Zăgrean de la Blaj a venit pe locul 9 cu timpul de 11 min. 36 sec. în proba de 3000 m.

Duminica, 1 octombrie 2023, în ultima zi de concurs, Vasile Harjoc va lua startul în proba cea mai lungă a competiției de Semimaraton (21,097 km).

Îi dorim mult succes!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, egal sub „Drăgana”: Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița 1-1 (0-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Gloria Bistrița, considerată „sperietoarea” echipelor din Alba, s-a împiedicat, astăzi, la Cugir. Metalurgistul, ce venea după două înfrângeri consecutive, a reușit o remiză prețioasă cu trupa lui Adrian Falub, scor 1-1 (0-1), ieșind în evidență reușita egalizatoare a lui Cocan (55, eurogol), după ce vizitatorii au punctat la finele primei reprize prin Pațurcă (45+3).

„Roș-albaștrii”, cu probleme majore de efectiv, antrenorul Lucian Itu fiind iarăși titular, la 45 de ani, meritau acest punct, ținând cont de aspectul confruntării.

Bistrițenii, care au învins net Industria Galda (5-1) și CSM Unirea (6-1) nu s-au regăsit în această deplasare, marile ocazii aparținând gazdelor (excelentă prestația căpitanului Vitinha).

• 1-1, MIN. 55: COCAN, eurogol, șut cu efect, în vinclul stâng, de la 20 de metri!

• 0-1, MIN. 45+3: PAȚURCĂ, reluare din 8 metri, la centrarea lui Gallo, din dreapta, ultima fază a primei reprize.

După egalare, Bura (67) a tars alături din 15 metri. Bistrițenii au solicitat penalty la pătrunderea lui Fl. Bălan (73).  Cocan (83) – șut peste de la marginea careului. Mingea trimisă de la 30 de metri de Selagea (84) l-a lovit în cap pe Haralambie. Perjeriu (90+3) a respins lovitura liberă executată de Fridrich

Speculativă, Gloria a punctat la singura ocazie reală, în prelungirile primei reprize.

Au evoluat formațiile:

Metalurgistul Cugir: Perjeriu – Dohotariu, S. Itu, Vl. Popa, Vitinha/ cpt – Cocan, Udrea, P. Păcurar, Gh. Hăprianu (89, Ad. Coman) – L. Itu (85, Șuteu), Bura (72, Selagea); rezerve Herlea, Al. Kiraly, M. Neagu, R. Păcurar,  Tăban. Antrenor Ion Ilie.

Gloria Bistrița: Haralambie – Gallo, Fridrich. R. Bălan/ cpt, Mar (63, Fl. Bălan) –  V. Mihalcea (77, Al. Florescu), Martinovici, Pațurcă – Râpan (68, Zaharia), Banyoi (46, G. Deac), Davordzie; rezerve Neacșu, Hasnaș, Trifan, Ciobănică, Uțiu. Antrenor Adrian Falub.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenii cugireni, Raul Dubleș și Alice Bulzan, pe podiumul Campionatului Național „Tenis 10” desfășurat la Sibiu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Tinerii tenismeni cugireni Raul Dubleș și Alice Bulzan, ambii cu vârsta de 10 ani, pregătiți de antrenorul Lucian Rada de la Clubul Sportiv „Metalurgistul Cugir”, au participat în acest weekend în municipiul Sibiu, la Turneul tenis de câmp, „Cupa FOX” din cadrul Campionatului Naţional „Tenis 10” unde au obținut medalii la categoria mingi verzi 10 ani.

Astfel, Raul Dubleș s-a clasat pe locul 3 (general) pentru al doilea concurs la rând, iar  Alice Bulzan pe locul 3 (grupa B), la egalitate cu locul 2.

Îi felicităm și noi pecei doi sportivi, pe antrenorul lor și le dorim rezultate tot mai bune în competițiile care îi așteaptă!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir