cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Duminică, 22 noiembrie: Spectacol umanitar pentru copiii cu nevoie speciale din Cugir

Duminică, 22 noiembrie: Spectacol umanitar pentru copiii cu nevoie speciale din Cugir

Publicat în 17.11.2015 la ora 21:01

cugir-spectacol-caritabil-nov-2015Duminică, pe scena Casei de Cultură din Cugir va avea loc un spectacol umanitar sub sloganul „Diferiţi dar egali”, organizat de Asociaţia “Raul Cosmin”, în parteneriat cu şcoala Singidava şi Casa de Cultură.

Evenimentul este dedicat copiilor cu nevoi speciale din oraş, ce suferă de diferite tulburări motorii, mentale, de limbaj, sau care prezintă disfuncţionalităţi sau întârzieri de dezvoltare.

Potrivit organizatorilor, „fondurile colectate cu ocazia spectacolului vor fi folosite pentru susţinerea acestor copii care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate.

Pe lângă instituţiile partenere, au răspuns apelului umanitar mai multe grupuri si trupe de muzică uşoară din oraş, precum şi interpreţi de populară consacraţi, care s-au raliat cauzei de ajutorare a copiilor cu nevoi speciale.

Astfel, pe scena Casei de Cultură vor urca: Grupul “Mlădiţe cugirene”- îndrumător, prof. Ionela Popa, Grupul “Anotimpuri”- îndrumători prof. Luminiţa Cebotari şi pr. Adrian Cebotari, Trupa “Aprentis”- îndrumător prof. Călin Furdui, Trupa Amurg- îndrumător Attillo Doszlop şi Trupa Millenium C. Totodată vor susţine programe artistice solistele de muzică populară Dina Vărărean şi Ionela Popa. Spectacolul va începe la ora 17.00 iar intrarea se va face prin donaţie în urnele pregătite de voluntariiii “Clubului Impact Amicii la 40”.

Asociaţia “Raul Cosmin” este un ONG care a luat fiinţă în anul 2014 în oraşul Cugir şi care desfăşoară activităţi de socializare, ateliere creative şi supraveghere în timpul cursurilor şcolare pentru un număr de 4 copii, membrii ai asociaţiei. În cadrul asociaţiei se află înscrişi în prezent un număr de 10 copii, cu autism şi alte tulburări de dezvoltare (de limbaj, motorii, mentale, cu disfuncţionalităţi) care necesită terapii de lungă durată şi personal de specialitate. ONG -ul îşi prpune să ofere asistenţă, consultanţă şi sprijin psihologic şi pentru familiile acestora, în scopul integrării familiale, şcolare şi sociale a copiilor şi tinerilor.

Spectacolul umanitar “Diferiţi dar egali ” este doar unul din multele proiecte pe care asociaţia şi le-a propus pentru a veni în întâmpinarea nevoilor pe care le au copiii cu deficienţe şi familiile lor”.

“Am decis să organizăm o acţiune umanitară sperând că vom sensibiliza opinia publică, că vom produce o schimbare de atitudine faţă de aceşti copii cu nevoi speciale şi faţă de familiile lor. Sperăm să găsim susţinere financiară astfel încât să atragem alături de noi cadre specializate – psiholog, psihoterapeut, psihopedagog – care, în sistem part-time, să implementeze şi să susţină programe de terapie, eficiente pentru copiii.

Pentru viitor ne propunem, în continuare, promovarea celor mai eficiente metode şi modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare, formare şi integrare în comunitate, dar şi de bunăstare a copiilor cu deficienţe de dezvoltare precum şi a familiilor acestora. În acest sens, sperăm să găsim sprijin în rândul comunităţii locale, pentru a implementa şi susţine programele de care au nevoie copiii noştri” a declarat Catrinescu Rodica, președintele Asociației “Raul Cosmin”.

Acest articol a fost citit de 253 ori

Duminică, 22 noiembrie: Spectacol umanitar pentru copiii cu nevoie speciale din Cugir
5 (100%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.