Rămâi conectat

Administraţie

Drumul istoric ce face legătura între Cugir și Romoșel va fi asfaltat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Drumul istoric ce face legătura între două județe învecinate, respectiv Valea Dăii (Cugir, Alba)– Romoșel (Romoș, Hunedoara) va fi asfaltat și de administrația locală din Cugir, cu resurse de la bugetul local.

Primăria comunei Romoș a reușit deja să modernizeze parte din acest drum, până la limita cu județul Alba. 2,423 kilometri de drum comunal (Km 0+000-Km 2+423) au fost asfaltați  în cadrul unui proiect finanțat de la bugetul național prin PNLD II, proiect a cărui valoare se ridică la suma de 3.553.345 lei.

Pe partea către Romoșel, Hunedoara, drumul DC 48B  a fost asfaltat, se circulă pe o bandă de circulație, are lățimea de 4 metri. Au fost efectuate lucrări de consolidări la taluzuri cu ziduri din beton, s-a rezolvat scurgerea apelor de suprafață din zona drumului prin șanțuri și rigole.

Pentru a rezolva definitiv problema zecilor de cetățeni care tranzitează zilnic acest drum, scurtând distanța între Cugir (Alba) și Vaidei, Pișchinți, Romoșel sau Romos (Hunedoara), Primăria Cugir a întocmit documentația necesară pentru continuarea asfaltării acestui drum, cam în aceiași parametri de funcționare.

Deocamdată va fi supus aprobării consilieriilor locali doar proiectul de reabilitare a drumului, faza DALI, urmând a anul viitor să fie prinsă în bugetul local suma necesară reabilitării a celor 2,6 km de drum rămas nemodernizat.

Drumul pornește din strada Nicolae Copernic, urmând apoi Valea Dăii, înconjoară la bază Cetatea dacică Singidava, până la limita cu Hunedoara. În prezent drumul este într-o stare precară, fiind pietruit dar cu ogașe mari în pământ, făcute de tranzitul mașinilor de tonaj greu sau de tractoare. Modernizarea presupune o îndreptare a drumului, rezolvarea scurgerilor de ape de pe terasament, asfaltare până la limita cu Hunedoara.

Drumul de legătură dintre Cugir și Romoșel, pe Valea Dăii, este menționat încă din anul 1493, deși vechimea lui se pierde în negura timpului.

FPTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir