cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Drapelul României, coborât în bernă la Cugir, în memoria Reginei Ana de România

Drapelul României, coborât în bernă la Cugir, în memoria Reginei Ana de România

Publicat în 13.08.2016 la ora 12:21

drapel-in-berna-cugir-13-aug-2016Potrivit hotărârii Guvernului României, prin care ziua de 13 august 2016 a fost declarată zi de doliu național în memoria Reginei Ana, pe raza orașului Cugir a fost arborat în bernă Drapelul României. Cei care au respectat primii această decizie, imediat după miezul nopții a fost Asociația Pro Cugir condusă de inginerul Aurel Voicu.

Coborârea în bernă a drapelului a avut loc la Coloana Drapelului României, situată în curtea bazei sportive „Arena Cugir”, construcție din metal (foto) care măsoară 16 metri înălțime, ridicată recent de amintita asociatie locală.

Drapelul în bernă era arborat, la primele ore ale dimineții, și în fața Primăriei Cugir, la Casa de Cultură, și la încă două instituții locale de învățământ.

Legea care reglementează arborarea în bernă a Drapelului Național este Legea 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea Imnului National și folosirea sigiliilor cu Stema României de către autoritățile și instituțiile publice.Obligativitatea arborării drapelului este valabilă și pentru sediile partidelor politice, sindicate, patronate, instituții de învățământ. Acest lucru poate fi făcut și de persoanele fizice care aleg să arboreze Drapelul României.

Text: Constantin Predescu
Foto: Vasilica Todor

Facebook 

Acest articol a fost citit de 65 ori

Drapelul României, coborât în bernă la Cugir, în memoria Reginei Ana de România
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.