Rămâi conectat

Actualitate

Dr. Terezia Mureșan, director medical al Spitalului orășenesc Cugir: „Instituția trebuie să fie pregătită pentru a putea oferi servicii medicale de calitate”

cugirinfo.ro

Publicat

în

După cum susține dr. chirurg Terezia Mureșan, Director medical la Spitalul orășenesc Cugir, anul 2020 a fost un an de grea încercare pentru instituția locală de sănătate.

Contextul pandemic a adus o serie de reorganizari ale activității spitalului, însă serviciile medicale au fost acordate tuturor pacienților din oraș.

„Într- adevăr, respectarea circuitelor de acces în spital a dus uneori la prelungirea timpilor de așteptare, însă colectivul medical a făcut toate eforturile ca pacienții sa beneficieze de cele mai acurate și performante tratamente”, ne-a declarat Terezia Mureșan.

Potrivit medicului chirurg, în anul 2020, „activitatea compartimentului Chirurgie s- a desfășurat în condiții normale, efectuandu- se un număr de 133 de intervenții chirurgicale”.

După cum am aflat, la ora actuala  accesul pacienților în spitalul orășenesc se desfășoară respectând regulile de protecție epidemiologică, instituția de sănătate fiind în permanenta pregătită pentru a face fata unui eventual nou val pandemic. ,,Încurajăm populația să respecte regulile igienico- sanitare și masurile de protecție,  deoarece este sigura cale, alături de vaccinare, prin care ne putem proteja comunitatea”, afirmă dr. Terezia Mureșan.

În opinia acesteia, pentru Spitalul din Cugir, anul 2021 este un an important și din punct de vedere al acreditarii. „Vizita comisiei de acreditare va avea loc în noiembrie 2021. Pana la momentul acreditării, spitalul nostru trebuie sa se pregătească intens și sa facă dovada faptului ca poate oferi servicii medicale de calitate. În cadrul acestui proces de pregătire, am obținut, cu ajutorul Asociației „Blondie” din Bucuresti, sprijinul unei firme de consultanță în vederea acreditării, firma care va oferi cu titlu gratuit, cursuri de formare profesională continuă întregului personal medical și non medical al spitalului, în vederea acreditarii. Speram ca vom trece cu brio și de acest „examen” al acreditarii”, a mai precizat directorul medical al unității de sănătate din Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir