cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Dr. Terezia Boruah: “Patologia vasculară periferică, frecventă în Cugir şi zonele limitrofe, reclamă intervenţie specializată din partea chirurgului”

Dr. Terezia Boruah: “Patologia vasculară periferică, frecventă în Cugir şi zonele limitrofe, reclamă intervenţie specializată din partea chirurgului”

Publicat în 14.03.2016 la ora 10:00

terezia boruahSub egida Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj – Napoca s-au desfăşurat recent, la Clinica Chirurgie II, cursuri de tehnică chirurgicală vasculară: Curs practic de suturi vasculare, respectiv Tehnici chirurgicale vasculare – curs practic, eveniment care a reunit cadre medicale în domeniu din mai multe zone ale ţării.

Potrivit medicului chirurg de la Spitalul orăşenesc din Cugir, dr. Terezia Boruah, prezentă la acest program, cursu­rile au urmărit punerea la punct pentru chirurgii generalişti şi vasculari, a tehnicilor chirurgicale vasculare, atat de necesare în practica chirurgicală cotidiană. “Motivul principal al participării la aceste cursuri a fost faptul că, în rândul populaţiei oraşului Cugir şi al zonelor limitrofe, este frecventă patologia vasculară periferică, care de multe ori reclamă intervenţie specializată din partea chirurgului. În aceste condiţii, rafinarea tehnicilor chirurgicale vasculare a devenit o necesitate”, ne-a declarat Terezia Boruah. În opinia sa, Clinica Chirurgie II din Cluj-Napoca este recunoscută pentru că tratează cu succes patologie vasculară variată (arterială, periferică, diabetică, mixtă), având totodată şi o tradiţie didactică consacrată. În plus, cele două cursuri au beneficiat de sprijinul Catedrei de Anatomie a Facultăţii de Medicină Veterinară Cluj-Napoca, care a pus la dispoziţie materialul anatomic animal pe care s-au desfăşurat exerciţiile cursanţilor. “Putem face precizarea că participarea la acest curs a deschis, de asemenea, calea unei colaborari cu colectivul Clinicii Chirurgie II, în domeniul tratamentului modern al bolii vasculare periferice a pacienţilor din Cugir”, a conchis chirurgul cugirean.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 730 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.