cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Dr. Terezia Boruah: “Mă voi preocupa de derularea unor proiecte cu finanţare externă pentru dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Cugir”

Dr. Terezia Boruah: “Mă voi preocupa de derularea unor proiecte cu finanţare externă pentru dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Cugir”

Publicat în 03.11.2016 la ora 12:30

terezia-boruah-noi-2016Sosită recent de la o reuniune internaţională de chirurgie, medicul chirurg Terezia Boruah (foto) de la Spitalul din Cugir ne-a declarat că în cadrul forumului organizat de mai multe instituţii în domeniu, a prezentat câteva lucrări de specialitate, afirmând totodată că eforturile pentru îmbunătăţirea activităţii chirurgicale în cadrul Spitalului Orăşenesc Cugir vor fi continuate şi în perioada următoare.

“Am început studiile de doctorat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Tema cercetării doctorale va viza tratamentul modern al tumorilor stromale gastrointestinale. Desfăşurarea acestei cercetări doctorale va permite, în parteneriat cu Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca, derularea unor studii care să aducă îmbunătăţiri metodelor de diagnostic şi tratament al tumorilor stromale gastrointestinale. De asemenea, pe parcursul studiului doctoral, vor fi derulate o serie de proiecte cu finanţare externă, a căror finalitate va fi îmbunătăţirea dotării actuale a laboratorului de analize a Spitalului Orăşenesc Cugir”, ne-a declarat medicul chirurg. În opinia sa, o altă preocupare mai veche o reprezintă îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul malpraxisului medical. În urma unui examen de admitere, a început un master de malpraxis în practica medicală, desfăşurat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Acest studiu de master, primul din ţară de acest fel, acreditat şi recunoscut la nivel european, îşi propune să asigure medicului o serie de competenţe absolut necesare desfăşurării unei activităţi medicale de calitate. “Am considerat că este nevoie de  cunoaşterea regulilor care stau la baza unei bune practici medicale, cu decizii medicale bazate pe argumente ştiinţifice, capacitatea de a alege modalităţile corecte de tratament,  formarea unor  abilităţi practice privind aplicarea ghidurilor şi protocoalelor în practica medicală. Un rol important în această ecuaţie îl va juca formarea de abilităţi practice privind indicarea procedurilor intervenţionale în diagnostic şi tratament, cunoaşterea vulnerabilităţilor sistemului medical, cunoaşterea măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de malpraxis, înţelegerea respectării principiilor eticii şi deontologiei medicale, respectarea drepturilor şi valorilor pacienţilor ş.a.”, a conchis dr. Terezia Boruah.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 789 ori

Dr. Terezia Boruah: “Mă voi preocupa de derularea unor proiecte cu finanţare externă pentru dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Cugir”
5 (100%) 4 votes

Comentarii

Un Comentariu la Dr. Terezia Boruah: “Mă voi preocupa de derularea unor proiecte cu finanţare externă pentru dotarea laboratorului de analize al Spitalului Orăşenesc Cugir”

  1. Andrei Răspunde

    03.11.2016 la 16:46

    Felicitari d-na. doctor. Sunteți un dar de la D-zeu. pentru oras. Noroc cu d-voastra ca pe autoritați le doare in cot. Sa aveti sanatate si sa vegheati la sanatatea noastra. Cu toată dragostea si prietenia!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.