Rămâi conectat

Politică

Dr. Julieta Isarie realeasă în funcţia de preşedintă a femeilor social-democrate din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cele peste 100 delegate care au participat la conferinţa femeilor social-democrate din Cugir au reales-o ieri pe dr. Julieta Isarie în funcţia de preşedintă a organizaţiei locale. Aceasta a fost, de altfel, singura candidată pentru un nou mandat, iar în cadrul conferinţei a fost aleasă şi noua structură de conducere pentru o perioadă de doi ani. 

organizatia-femeilor-social-democrateÎn prezidiul reuniunii au luat loc Ioan Dîrzu – preşedintele organizaţiei Alba a PSD, Marcela Dărămuş – preşedintele organizaţiei judeţene a femeilor Alba, Mircea Trifan – preşedintele organizaţiei Cugir a PSD, Cristian Ciutrilă – vicepreşedinte al organizaţiei Alba a PSD şi nu în cele din urmă, gazda evenimentului, medicul Julieta Isarie.

Lucrările conferinţei au fost conduse de Marcela Dăramuş care a supus spre aprobarea delegaţilor următoarea ordine de zi: ,,Raport privind activitatea de bilanţ a organizaţiei locale a femeilor, Program de activitate pentru perioada următoare, Alegerea preşedintei şi a biroului organizaţiei femeilor social – democrate, Alegerea delegatelor pentru Conferinţa femeilor social-democrate Alba a PSD.

În alocuţiunile lor, invitaţii la conferinţă au făcut aprecieri asupra rolului activ jucat de membrele PSD din Cugir în obţinerea unui remarcabil rezultat al Uniunii Social Liberale la alegerile locale şi parlamentare, fapt ce dovedeşte forţa organizatorică a acestora şi ambiţia de a-şi dovedi mândria că sunt social-democrate.

,,Din cei 1000 de membri cât numără organizaţia din Cugir a PSD, 450 îl reprezintă femeile, a căror exemplară activitate s-a văzut în multe acţiuni organizate pe plan local şi nu numai. Suntem siguri că şi prin aportul mobilizator al acestora vom reuşi ca la alegerile viitoare să ne prezentăm cu un candidat, poate chiar cu o femeie, cu şanse de a deveni primar PSD”, a spus liderul social-democraţilor cugireni ing. Mircea Trifan.

După epuizarea discuţiilor pe marginea Raportului s-a trecut la alegerea preşedintei, a membrelor biroului, precum şi a delegatelor la conferinţa judeţeană a femeilor, programată pe data de 27 septembrie a.c.

În funcţia de preşedintă a fost aleasă Julieta Maria Isarie, iar ca vicepreşedinte: Monalisa Borza, Mihaela Găldău, Dorina Julean, Daniela Hiriza, Anca Petruţa.  Secretar: Ana Maria Filimon.

Din birou mai fac parte: Maria Borza, Mihaela Boţa, Aurelia Cirebea, Liliana Francu, Ana Guia, Rozalia Mihu, Crinela Miclea, Rodica Mihai, Ramona Onice, Sabina Presecan, Mihaela Stanca, Melintia Ţigău, Mihaela Vasilcan, Dumitriţa Radu.

La propunerea dnei Marcela Dărămuş s-a aprobat prin vot, ca toate cele 21 membre ale biroului să fie delegate la Conferinţa OJFSD Alba.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir