Rămâi conectat

Actualitate

Două transporturi de material lemnos fără avize de însoțire depistate de polițiștii din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

actiune-politie-transport_lemneÎn cursul zilei de ieri,16 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Cugir, în urma efectuării unui control pe linia legalităţii transportului materialului lemnos, au oprit în trafic, pe strada Râul Mare din oraşul Cugir, două autoutilitare care erau încărcate cu buşteni de esenţă răşinoase, conduse de T.C., de 29 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba şi T.S., de 36 de ani, din oraşul Cugir, judeţul Alba.  

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în autoutilitara condusă de T.C., se transporta cantitatea de 36 mc. material lemnos fără aviz de însoţire. Totodată conducătorul celuilalt autocamion a transporta cantitatea de 32 mc material lemnos fără aviz de însoţire.

Faţă de cei doi conducători auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 2.000 lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca masură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 68 mc material lemnos, care a fost lăsată în custodie Ocolului Silvic Cugir.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Medic nou, în specializarea radiologie și imagistică medicală, la Spitalul Orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vești bune pentru locuitorii Cugirului și ai zonelor din învecinate. Echipa managerială a Spitalului Orășenesc Cugir reușește să încadreze încă un medic specialist radiologie și imagistică.

Începând din această lună, în cadrul laboratorului de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Orășenesc Cugir, își începe activitatea medicul specialist radiologie și imagistică JURCĂ-CIOTLĂUȘ IULIA-LUCIA.

Are 30 de ani, este născută în Alba Iulia și este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

Rezidențiatul l-a realizat la Spitalul Județean de Urgență Cluj Napoca si in spitale universitare de renume din Franta, precum Spitalul Universitar Kremlin Bicetre din Paris si Spitalul Universitar Charlles-Nicole din Rouen, pe o durată de aproape 2 ani.

Doamna doctor a declarat: “am fost încântată de oferta managerului Florin Arion de a veni în orașul Cugir fiindcă am considerat că aici mă pot dezvolta profesional și pot oferi pacienților investigații paraclinice la standarde de calitate înaltă. ținând cont și de faptul că Spitalul Orășenesc Cugir este dotat cu aparatură modernă de specialitate necesară, inclusiv un RMN modern și de o echipă tânără de medici și administrativă.”

Echipa managerială a spitalului nostru se declară extrem de mulțumită de faptul că, pe lângă aparatura de ultimă generație, reușește să atragă noi medici care să ofere tuturor pacienților din Cugir posibilitatea de a se trata aici, fără să mai fie nevoiți să meargă în alte orașe. Serviciile de radiologie și imagistică medicală (ecografie generală, specială, CT și RMN) reprezintă investigații paraclinice de mare necesitate în stabilirea diagnosticului de certitudine, fără de care nu poate fi asigurată calitatea actului medical.

Investigațiile paraclinice – examenele de radiografie, CT și RMN în cadrul laboratorului de radiologie și imagistică medicală se fac în baza biletului de trimitere de la medicul specialist și a unei programari prealabile la numărul de telefon al spitalului, 0258751621, zilnic intre orele 07.00 și 15.00, iar investigațiile efective se efectuează de luni până vineri între orele 08.00 și 14.00.

Programările se fac în limita bugetului alocat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar pacienții care nu se încadrează înlimita bugetului vor fi programați în luna următoare.

Interpretarea examenelor de radiologie și imagistică medicală se va face de către radiologii spitalului.

Pacientul trebuie să aibă asupra sa cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie sau chitanța de plată a taxei de consultație, de la fișier.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Eveniment despre apartenență și comuniune, la Centrul de Asistență și Recuperare Persoane Vârstnice „Lotus” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 15 martie 2024, de la ora 17.00, a avut loc un eveniment găzduit de Centrul de Asistență și Recuperare Persoane Vârstnice „LOTUS” din Cugir în cadrul Proiectului „Solitudine afectiva sub cupola suferinței”. Un proiect pornind de la etica autonomiei la etica comunitară, inițiat de „Centrul pentru tineri” (coordonat de părintele Adrian Cebotari) în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială din Cugir.

Scopul proiectului a fost acela de a crea un mediu în care tinerii și vârstnicii să se poată sprijini reciproc în momente fericite sau mai puțin fericite, acela de a oferi confort și înțelegere și, desigur, de a construi un sentiment de apartenență și comuniune.

Moderatorii evenimentului au fost Dumitru Vasile și tânăra Iemima Rus.

Evenimentul a oferit muzică interpretată de elevii Liceului Tehnologic „I.D. Lăzărescu” Cugir (Delia Toderescu, Olimpia Bulbucan, Andreea Predescu, Alexia Suciu, Iulia Stati, Ionela Gheorghe, Iemima Rus, Natalia Picoș, Andreea Bâldea, Ianis Cimporescu), apoi de eleva Colegiului Național „David Prodan” Cugir (Alexia Măgurean – coordonată de Doszlop Attila) dar și de interpreți consacrați precum: Vasile Palfi, Carmen Sulincean, Marin Pârva.

Recitalul de poezie a fost susținut de Dumitru Vasile; un buchet de gânduri alese dedicat vârstnicilor a fost transmis de Carmen Sulincean, iar conferința a avut suportul medicului Ludwig Karlheinz.

Toți interpreții au încântat publicul cu piese vibrante, creând o ambianță plină de emoție.

Doamna Viorica Nedel, Sef Servicii a Direcției de Asistență Socială Cugir, în calitate de gazdă a mulțumit tuturor participanților.

Părintele Adrian Cebotari a subliniat faptul că „împreună putem dezvolta o rețea de sprijin și solidaritate în care fiecare dintre noi este văzut și considerat demn de încredere și respect. O viață frumoasă și sănătoasă se definește prin astfel de întâlniri în care tineri și seniori dialogăm și sporim, cântăm și ascultăm spre ușurarea gândurilor și inimilor noastre”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 17 martie 2024: „Alimoria” obicei străvechi care se păstrează cu sfințenie la Cugir, în zona Turnul de Apă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Alimoria este un obicei străvechi care se încă se mai păstrează la Cugir. Duminică, 17 martie 2024, cugirenii și nu numai pot participa începând cu ora 18.30 la aprinderea focului ce marchează „lăsarea secului”, înaintea de începerea Postului Paștelui.

 

„Hai la Alimoria! Comunitatea suntem noi toți și împreună păstrăm și transmitem mai departe obiceiurile locului, împreună cu educația, valorile, credințele și tot ce reprezintă ele.

Focul de lăsată secului este focul ancestral cu rol purificator la trecerea dintre anotimpuri pentru ca natura să renască cât mai pură iar lumina să răzbească întunericul. Vom admira focul dar și orașul văzut de sus și te invităm ca alături de noi să îți pregătești tolba cu strigături pentru a ne bucura împreună de Alimoria!

Evenimentul este organizat în parteneriat cu comunitatea locală „de pe Scăunel”, au transmis organizatorii.

„Alimoria”, focul de Lăsatul Postului Mare, este una din tradițiile străvechi care se păstrează cu sfințenie la Cugir. Potrivit obiceiurilor, în duminica înainte de începerea Postului Paştelui se organizează ultima petrecere şi nu se mai fac nunţi decât după sărbătoarea Învierii.

Alimori, acest obicei pitoresc ce marchează intrarea în Postul Paştelui, se păstrează aproape în fiecare sat din Alba, sub diferite deumiri: hodaițele, alimor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir