cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Două societăți comerciale din Cugir, amendate de inspectorii ITM Alba pentru munca ”la negru”

Două societăți comerciale din Cugir, amendate de inspectorii ITM Alba pentru munca ”la negru”

Publicat în 23.11.2015 la ora 11:34

Control-ITMDouă firme din orașul Cugir au fost sancționate de ITM pentru munca ”la negru”. Este vorba despre un punct de lucru al unei firme de colectare și reciclare deșeuri și un PFA ce se ocupă cu lucrări speciale de construcții.

Acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 50.000 de lei, după ce au fost descoperite că au primit în activitate persoane care muncesc fără forme legale de angajare.

Săptămâna trecută, au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 70.000 de lei, pentru nereguli depistate la firme din judeţ.

În perioada 16-22 noiembrie, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 46 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 588 angajaţi. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 7 amenzi în valoare totală de 55.800 de lei, dintre care 50.000 de lei amenzile pentru munca nedeclarată.

Societățile sancţionate în Cugir pentru muncă la negru sunt:

S.C. G & E INVEST 2003 SRL Bucureşti – Punct de lucru Cugir – colectare şi reciclare deşeuri – 3 pers. fără forme legale de angajare-art.260 lit.e.Codul Muncii – amendă 30.000 lei;

PFA Silea Ioan – Cugir – lucrări speciale de construcţii – 2 pers. fără forme legale de angajare-art.260 lit.e.Codul Muncii – amendă 20.000 lei;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 42 de unităţi şi au constatat 63 de deficienţe. Au fost formulate 22 de avertismente și aplicate 4 amenzi în valoare de 13.000 de lei.

Acest articol a fost citit de 649 ori

Două societăți comerciale din Cugir, amendate de inspectorii ITM Alba pentru munca ”la negru”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.