cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Două clădiri (de miliarde) din Cugir au fost abandonate ca urmare a reducerii personalului

Două clădiri (de miliarde) din Cugir au fost abandonate ca urmare a reducerii personalului

Publicat în 05.09.2013 la ora 13:00

EON CugirRidicate în urmă cu aproape un deceniu şi jumătate, într-o perioadă pe care unii o vedeau fastă pentru România, cele două clădiri din Cugir, una aparţinând de EON Gaz – Distribuţie SA – punct de lucru Cugir şi cealaltă de ROMTELECOM Sntc – Punct de lucru Cugir, stau de mai mulţi ani nefolosite, ambele expunându-se pe zi ce trece riscului de degradare.

Fiecare dintre proprietarii de atunci ai celor două locaţii aparţinând statului român au căutat să se ridice unul asupra celuilalt într-o obsesie de a construi ceva cât mai impunător, pentru a-i sfida, parcă, pe cei care abia reuşeau să-şi încropească vreo modestă afacere privată, într-o baracă acoperită cu tablă. romtelecom CugirSchimbările petrecute ca urmare a privatizărilor “avantajoase” ale celor două companii au făcut ca personalul angajat să scadă dramatic, iar megalomanele construcţii să rămână părăsite din cauza costurilor cu întreţinerea. Spre exemplu, EON GAZ-Cugir are mai puţin de jumătate din cei 58 de angajaţi cu care lucra în urmă cu circa opt ani, firma preferând să-şi desfăşoare activitatea într-o anexă a impozantei clădiri, imobil de lux scos de mai multă vreme la vânzare.
În ceea ce priveşte Romtelecom-Cugir, unitatea a pus lacătul pe uşă în urmă cu vreo şase ani, rămânând în activitate doar un singur salariat (care gestionează echipamentul de la etaj) din cei vreo 60 câţi lucrau la data când clădirea a fost dată în folosinţă. De mai mult timp, pe clădire tronează un afiş pe care scrie “spaţiu de închiriat”, iar după cum am aflat, primăria locală a făcut şi face demersuri în încercarea de a cumpăra locaţia respectivă. (C.P.)

Acest articol a fost citit de 633 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.