Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Dosar penal pentru un bărbat de 49 de ani din Șibot, după ce beat fiind a condus fără permis un autoturism neînmatriculat și a provocat un accident rutier

cugirinfo.ro

Publicat

în

etilotest-2016Ieri, 7 august 2016, în jurul orelor 20.10 poliţiştii Serviciului Rutier Alba au intervenit pentru soluţionarea unui accident produs pe strada Principală din localitatea Şibot.

B.I., de 49 de ani, din comună, în timp ce circula pe un moped, a pierdut controlul asupra acestuia şi s-a răsturnat în afara carosabilului. În urma accidentului, acesta a suferit leziuni corporale uşoare.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, mopedul nu este înmatriculat în circulaţie, iar în urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Cugir unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de B.I., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea fără permis.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Șezătoare în Parohia Ortodoxă Șibot – balsam pentru sufletul copiilor și bunicilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, după slujba Vecerniei, la Biserica Ortodoxă din Șibot (preot paroh Cosmin Șandru) a avut loc o șezătoare a Tinerilor și Bunicilor din parohie, unde s-au citit compunerile din culegerea 12 Copii, 12 Bunici”, lecturi care au bucurat sufletele celor prezenți.

Culegerea 12 Copii, 12 Bunici” este un mod prin care aceștia își arată prețuirea față de proprii bunici, străbunici și nu numai. Discuțiile tinerilor cu bunicii, în vederea pregătirii compunerilor, au fost un adevărat balsam pentru sufletul acestora și pentru oricine le-ar fi auzit.

Povestea de viață a fiecărui bunic este specială, compunerile raprezentând un tezaur pentru sufletul tuturor.

Potrivit părintelui, Cosmin Șandru „șezătoarea a constituit unul din obiceiurile cu rol foarte important în viaţa socială a satului. La şezătoare se lucra, se cânta, se spuneau poveşti, se practicau unele jocuri sociale, adică se transmitea şi se prelua tradiţia populară. Semnificaţia socială a şezătorilor consta în faptul că ele contribuiau la menţinerea unei mentalităţi colective în comunitatea satului, şezătoarea este un obicei străvechi. Spun bătrânii satului că ei işi amintesc de şezători din copilaria lor, de la părinţii lor. Şezătorile se organizau în perioada iernii, după sărbătorile de iarnă şi până când începea postul Paştelui.  De obicei se organizau pe zone ale satului. Se adunau mai mulţi oameni la câte o casă, seara,după ce terminau treaba cu animalele de pe lângă casă şi şezătoarea ţinea până pe la miezul nopţii. Casele la care se ţineau şezătorile se schimbau prin rotaţie, între membrii grupului de vecini”

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Bărbat de 32 de ani din Șibot reținut de polițiști, după ce a condus băut și fără permis un autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 6 aprilie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 32 de ani, din comuna Șibot, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducere sub influența alcoolului.

În sarcina acestuia a fost reținut faptul că, în după amiaza zilei de 6 aprilie 2024, ar fi condus, pe raza localității Balomiru de Câmp, fără a poseda permis de conducere, un autoturism neînmatriculat.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 21 de ani din Șibot cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea fără permis, un autoturism furat din Germania

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 31 martie 2024, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce desfășurau activități de patrulare împreună cu jandarmii, pe raza localității Șibot, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ale Poliției Române, ca fiind urmărit de autoritățile din Germania.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și tăinuire.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir