cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Dosar penal pentru un angajat al Uzinei Mecanice Cugir, după ce și-a infectat doi colegi cu noul coronavirus

Dosar penal pentru un angajat al Uzinei Mecanice Cugir, după ce și-a infectat doi colegi cu noul coronavirus

Publicat în 21.04.2020 la ora 13:30

Un angajat al Uzinei Mecanice din Cugir s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce și-a infectat doi colegi cu noul coronavirus. Acesta a ales să meargă la muncă deși manifesta simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia:

”La data de 21.04.2020, în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost înregistrat dosarul penal nr 1046/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cpen, constând în aceea că, la data de 18 04 2020, poliția orașului Cugir s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 06.04.2020 – 09.04.2020 numitul L.I., deși a manifestat simptome specifice infectării cu SARS-COV 2 a continuat să se deplaseze la locul de munca din cadrul SC Uzina Mecanica Cugir SA, iar în urma intercațiunii cu colegii de serviciu, a transmis virusul numiților P.N și S.D.”

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmării penale sunt reglementate în Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”

Acest articol a fost citit de 1991 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.