Rămâi conectat

Actualitate

Doi bărbați din Cugir sunt cercetați pentru braconaj

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 14 februarie, în timp ce majoritatea conjudețenilor noștri se pregăteau să petreacă de “ziua îndrăgostiților”, doi pescari din Cugir, mari iubitori ai pescuitul ilegal, au fost prinși în flagrant în timp ce braconau pe râul Mureș cu plase monofilament.

Captura se datorează recent înființatei brigade anti-braconaj a Asociației Județene Vânătorul și Pescarul Sportiv (AJVPS) Alba, care împreună cu Poliția i-au săltat pe cei doi pescari când le era “lumea mai dragă”. Aceștia sunt acum cercetați penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ pescuit cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare”, faptă  prevăzută de art. 64, lit. l din O.U.G. 23/2008.

Este lăudabilă inițiativa celor de la AJVPS Alba care își fac treaba, punându-și resursele în slujba protejării animalelor sălbatice, fără apărare în fața vânăorilor și pescarilor braconieri.

Brigada din cadrul AJVPS Alba, care functioneaza 24 de ore din 24, este formată din paznici de vanatoare, sub coordonarea lui Felix Bogdan Dragomir și se ocupă atât de braconajul piscicol cât și de cel cinegetic.

“Avem bune colaborari cu Poliția Rurală, biroul Arme Explozibili și Substante Toxice din cadrul IPJ Alba, dar și cu Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Alba. Cu ajutorul lor controlam legalitatea actiunilor de vanatoare si de pescuit de pe raza de competenta a AJVPS Alba. Cei doi bărbați ,,pescuiau,, cu o plasă monofilament, fapta care constituie infractiune la OUG 23/2008 aprobata cu modificari de legea 317/2009”, a declarat pentru ziarul “Unirea” coordonatorul brigăzii – Felix Bogdan Dragomir.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, împreună cu personal din cadrul AJVPS Alba, au organizat o acţiune de combatere a braconajului piscicol pe albia râului Mureş. Cu ocazia acestei acţiuni, în zona localităţii Băcăinţi, au fost prinşi în flagrant, C.D.A., de 36 de ani şi P.P., de 36 de ani, ambii din Cugir, care pescuiau cu 6 undiţe pe care erau montate plase de tip monofilament. Faţă de cei doi bărbaţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de „deţinere sau utilizarea unei plase monofilament în apele continentale”, iar cele 6 undiţe au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir