Rămâi conectat

Sport

Directorul sportiv al Metalurgistului Cugir, Bogdan Petric a descifrat „secretele” campioanei Italiei

cugirinfo.ro

Publicat

în

bogdan-petric-juventus-torinoPuţini sunt cei care reuşesc să pătrundă în „laboratoarele” unui club celebru de pe „Bătrânul Continent”.

Un cugirean, Bogdan Petric (28 ani), fost arbitru de Liga a 3-a şi din 2009 director sportiv la divizionara terţă Metalurgistul Cugir a avut privilegiul să petreacă trei zile în curtea campioanei Italiei, Juventus Torino. „La Vecchia Signora”, club ce are o vechime de 118 ani şi-a deschis porţile pentru cei interesaţi să desluşească secretele campioanei Italiei.

• Vis devenit realitate

Suporter al „alb-negrilor” de mic, din perioada când Alessandro Del Piero scria istorie pentru „Juve”, oficialul cugirean s-a bucurat de şansa oferită de formaţia piemonteză, care a organizat o întâlnire pe teme de marketing, la care au participat peste 300 de persoane din Europa. În faţa acestora s-au regăsit „nume grele” precum preşedintele Andrea Agnelli, directorul general Giuseppe Marotta sau directorul comercial Francesco Calvo, discuţiile purtându-se pe tema managementului acestei adevărate industrii fotbalistice. „Juventus este echipa mea de suflet şi am ajuns acum la Torino printr-un program al clubului. M-am bucurat în acelaşi timp că m-am numărat printre cele 10-12 persoane selectate să pună întrebări în cadrul întrevederii”, a povestit Petric.

• În direct, cu Napoli de pe „Juventus Stadium”

În contextul respectiv, cugireanul a asistat pe „Juventus Stadium” la confruntarea cu Napoli, întâlnindu-se şi cu Trezeguet sau Toricelli, vizitând şi vestiarele în care se echipează Buffon şi „bianconeri”, sau muzeul clubului. „Am vrut să văd efectiv pe viu ce fac, cum se ocupă de fani, ce program de fidelitate şi strategie de marketing are Juventus. Un vis devenit realitate…Îi mulţumesc Lui Dumnezeu pentru că am avut şansa să particip la o întâlnire cu șefii echipei de management. Mi-aş dori să putem implementa şi noi în sportul românesc măcar 25 la sută din ce se întâmplă acolo… Din păcate suntem aşa departe! Pot spune din toată inima: Juve storia di un grande amore!”, a explicat Bogdan Petric.

• ”Un marketing extraordinar”

Cel mai iubit club italian şi unul dintre cele mai mari la nivel mondial ştie să-şi atragă suporterii, printr-o strategie de invidiat, care include peste 200 de angajaţi la nivel de marketing şi 25 de manageri sportivi. „Este un marketing extraordinar. Am mai fost la Bayern Munchen şi Barcelona, dar ce am văzut aici nu se compară”, a apreciat Bogdan Petric. Juventus Torino a câştigat al 4-lea titlu consecutiv în Serie A şi al 33-lea din grandioasa istorie, mândrindu-se în acelaşi timp cu prezenţa în finala Champions League de la Berlin, după ce a eliminat pe Real Madrid. „Am trăit o experienţă de neuitat şi o să încerc să aplic în ţară, la scara la care suntem noi, din lucrurile pe care le-am învăţat aici, de la organizarea meciului şi până la abordarea pe termen lung al marketingului. Mi-am dorit să învăţ, să intru în contact şi sper ca la anul să stau alte două săptămâni, pentru a desluşi din tainele acestui colos”, a adăugat Petric.

• Cum ştie Juve să-şi atragă fanii…

Partida cu Napoli a fost un alt prilej de a identifica modul cum campioana Italiei se comportă cu suporterii prezenţi la stadion. „Sunt multe de povestit. De exemplu este un sector din tribună rezervat abonaţilor, unde nu se vând bilete, iar preţurile abonamentelor sunt de la 2.500 la 10.000 de euro pe sezon. Fanii primesc gratuit diverse obiecte promoţionale la intrarea în stadion. De pildă, copiii care nu vor să vizioneze partida alături de părinţi au o zonă specială, unde sub supraveghere, se pot delecta separat. Acolo puştii au la îndemână alte diverse activităţi, inclusiv meciuri în care sunt implicaţi”, a încheiat Bogdan Petric relatarea perioadei petrecute în curtea „Bătrânei Doamne”, una ce a însemnat o experienţă aparte şi amintiri unice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir