cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Din oraşul cu cei mai mulţi muncitori, Cugirul a ajuns să aibă cei mai mulţi pensionari. Aceştia îşi doresc o pensie decentă şi eliminarea pensiilor speciale

Din oraşul cu cei mai mulţi muncitori, Cugirul a ajuns să aibă cei mai mulţi pensionari. Aceştia îşi doresc o pensie decentă şi eliminarea pensiilor speciale

Publicat în 19.08.2017 la ora 10:45

Viaţa pensionarilor este una deloc uşoară, fapt pentru care mai multe persoane, cât şi organizaţii reprezentând persoanele de vârsta a III-a au făcut numeroase memorii către guvernanţi, în care li se solicită luarea unor măsuri care să le asigure o pensie decentă, un trai mai bun. B.N., un lider neoficial, dar o voce mai activă a unei organizaţii de pensionari din Cugir, ne-a vorbit despre nemulţumirile persoanelor aflate la pensie, dar şi despre dorinţele lor.

Printre acestea amintea de creşterea valorii punctului de pensie, dar şi de acordarea celei de-a 13-a pensii. „Noi ştim că Uniunea Generală a Pensionarilor din România a fost creată în scopul apărării drepturilor noastre, ale pensionarilor, începând cu dreptul la asigurarea unei pensii care să ne ofere un trai decent.

Una dintre măsuri se referă la o creştere mai mare a valorii punctului de pensie. Asta înseamnă că valoarea punctului de pensie duce la creşterea pensiei. Pensia medie în România, la ora actuală, la asigurări sociale de stat este 980 de lei. Este una dintre cele mai mici pensii din Uniunea Europeană.

O singură ţară o are mai mică decât noi cu câţiva euro. Ne dorim creşterea valorii punctului de pensie la 45 la sută din salariul brut care a stat la baza fundamentării bugetului de venituri şi cheltuieli de asigurări sociale. Actualul guvern şi-a trecut în program să fie aşa, dar într-o perioadă mai lungă decât cerem noi. Noi am cerut acest procent de 45 la sută din 3.131 de lei, cât este actualmente salariul brut, care a stat la fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli de asigurări sociale, încă de la 1 ianuarie 2018.

De asemenea, am cerut şi cerem în numele pensionarilor să li se acorde şi lor a 13-a pensie. De asemenea, vrem ca biletele de transport nefolosite să fie restituite de către pensionari Casei Judeţene de Pensii, iar în schimbul lor să li se acorde fie bani, la o valoare stabilită de această instituţie, fie alimente. Cerem şi încetarea atribuirii pensiilor speciale”, ne-a declarat reprezentantul pensionarilor cugireni.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1996 ori

Din oraşul cu cei mai mulţi muncitori, Cugirul a ajuns să aibă cei mai mulţi pensionari. Aceştia îşi doresc o pensie decentă şi eliminarea pensiilor speciale
4.3 (86.67%) 6 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.