Rămâi conectat

Administraţie

Din luna martie, cugirenii vor beneficia de servicii medicale de calitate, în urma finalizării investiției la Ambulatoriul Spitalului orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

ambulatoriu-cugir-finalizare-investitieÎn cadrul unei conferințe de presă, care a fost organizată recent la sediul Primăriei Cugir, a fost prezentat seminarul de informare cu privire la proiectul „Modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului orășenesc Cugir”.

La eveniment au luat parte viceprimarul Cugirului prof. Horia Rotche, administratorul public al orașului Cugir, ing. Călin Furdui, managerul Spitalului orășenesc Cugir, jurist Florin Arion, echipa de proiect, arhitectul șef al orașului, ing. Victor Sava, funcționari ai administrației locale.

Managerul de proiect, Ana Maria Haneș a făcut o informare referitoare la faptul că începând cu data de 23.08.2014, orașul Cugir a demarat implementarea proiectului ,,Modernizarea și echiparea ambulatoriului Spitalului orășenesc Cugir, un demers menit să conducă la îmbunătățirea condițiilor în care se realizează actul medical, cu un impact pozitiv asupra climatului social, populația beneficiind de acces la servicii de sănătate de calitate. Proiectul este finanțat în baza contractului 4608/22.08.2014, prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 3 ,,Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenție 3.1 ,,Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

În informare se arată că primele luni de implementare a proiectului au fost dedicate, conform cererii de finanțare, activităților de management, de informare, publicitate și de contractare a prestatorilor de servicii și a executantului lucrărilor, fiind derulate în acest sens procedurile de achiziții publice în vigoare. Contractul de execuție a fost atribuit prin procedura de achiziție ,,cerere d ofertă” firmei S.C. IULY Cugir S.R.L. În urma atribuirii contractelor de servicii și lucrări a rezultat o economie în cadrul bugetului proiectului în valoare de 1.380.181,57 lei fără TVA, care s-a folosit la suplimentarea subcapitolului bugetar ,,Mașini, utilaje și instalații pentru ocrotirea sănătății”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.013.666,23 lei din care cheltuieli eligibile 4.681.217,49 lei și cheltuieli neeligibile 216.683 lei. Contribuția proprie de 2% la cheltuielile eligibile este de 93.624,35 lei. După semnarea actului adițional s-a demarat procedura de achiziție pentru echiparea ambulatoriului cu echipamente medicale – Lotul I (valoarea estimată 2.128.500 lei fără TVA) și mobilier medical – lotul II (valoarea estimată 102.910 lei fără TVA). În data de 16.10.2015 a fost încheiat contractul de furnizare cu S.C. CORTECH MED S.R.L. pentru lotul I- echipamente medicale, iar pentru lotul II nu s-a depus nicio ofertă și a trebuit reluată procedura. În data de 17.11.2015 a avut loc deschiderea ofertelor pentru mobilier medical, unde a fost depusă o singură ofertă de către S.C. NOVAINTERMED S.R.L., procedură care s-a finalizat cu încheierea contractului de furnizare din data de 04.12.2015.

Până în prezent au fost verificate și decontate 8 cereri de rambursare și o cerere de plată. Se află în curs de decontare 2 cereri de plată, urmând a fi depuse spre decontare încă o cerere de rambursare pentru cheltuielile plătite către furnizori în luna decembrie 2015 și care vor fi decontate în urma vizitei finale la începutul anului 2016.

În ceea ce privește rezultatele obținute acestea s-au concretizat în: înlocuire acoperiș, reabilitare termică pereți exteriori,zugrăveli lavabile interiore, refacere trotuar din jurul clădirii, înlocuire instalații electrice, termice, alimentare cu apă și sanitare, dotare cu echipament medical specific activităților prestate. Ambulatoriul are 16 cabinete medicale, este dotat cu rampe funcționale de acces, grupuri sociale și lift pentru persoanele cu dizabilități, grup sanitar pentru copii, parcare pentru personal și pacienți.

În intervenția sa, managerul Spitalului orășenesc, Florin Arion a declarat că până la această oră au fost obținute unele avize printre care și cel privind respectarea normelor PSI, urmând ca pe parcurs să se obțină toate autorizațiile de funcționare a ambulatoriului, astfel ca cel târziu la începutul lunii martie, Policlinica să-și poată începe activitatea.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

SPAS Cugir anunță că între în perioada 4 – 12 mai 2023 se distribuie pachete alimentare destinate categoriilor defavorizate ale populației. Vezi detalii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Serviciul Public de Asistență Socială Cugir vă informează că în perioada 04.05.2023-12.05.2023 se va desfășura activitatea de distribuire pachete alimentare acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul POAD 2018-2021 tranșa VI, astfel :

– între orele 09.00 și 16.00, în zilele lucrătoare, la sediul Băii Sociale din Cugir, str. Gheorghe Asachi, nr.13A

Beneficiarii pachetelor cu produse alimentare distribuite in etapa 1 sunt:
a). familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat;
b). persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Ridicarea personală a ajutoarelor distribuite sub forma produselor alimentare se face în baza prezentării actului de identitate valabil însoțit de dovada încadrării în categoria de beneficiari (dispoziția Primarului privind stabilirea dreptului pentru beneficiarii de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei).

Începând cu data de 15.05.2023, după încheierea primei etape, pachetele alimentare rămase vor fi distribuite persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în cadrul celei de-a doua etape.

Informații suplimentare se pot obține la nr de telefon: 0258/750764, 0258/750370, 0258/750738.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir