Rămâi conectat

Actualitate

Din ciclul: Cugirul „lucrului prost făcut”, aleea din faţa blocului de pe strada Victoriei Nr. 7, lăsată de izbelişte

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

alee cugirLocatarii din blocul de pe strada Victoriei Nr. 7 din Cugir ne-au sesizat faptul că de foarte mulţi ani se confruntă cu nepăsarea şi lipsa de reacţie a administraţiei locale faţă de starea în care se află aleea din faţa blocului în care locuiesc.

Ei acuză edilii oraşului de lipsă de atitudine faţă de numeroasele sesizări la primărie prin care se reclama că această arteră (foto) este mai degrabă demnă de sloganul: Cugirul “lucrului prost făcut”. Oamenii se plâng de faptul că, deşi au primit numeroase promisiuni că se vor face demersuri pentru reabilitarea aleii cu pricina, aceasta continuă să se degradeze pe zi ce trece. Mai mult decât atât, pe alee s-a format un crater destul de mare (o groapă în care locatarii au aşezat crengi pentru a semnala pericolul), ca urmare a prăbuşirii pământului într-o conductă de canalizare care s-a spart şi a cărei vechime datează din anul 1957. Acest fenomen favorizează infiltraţiile de apă de la ploaie, situaţie ce conduce deseori la inun­darea subsolului construcţiei. Curios este faptul, spun locatarii, că deşi blocul situat în centrul civic al urbei ar trebui să reprezinte o carte de vizită pentru oaspeţii care tranzitează Cugirul, zona este tratată cu totală indiferenţă de autorităţile locale. “Din spirit civic, noi întreţinem şi parcul din faţa blocului, fără să cerem sprijinul cuiva, dar anul trecut ne-am trezit că lucrători ai primăriei care lucrează la spaţiile verzi ne-au cosit şi arbuştii ornamentali pe care noi i-am sădit”, ne-au declarat locatarii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir