cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Din cauza datoriilor Primăria din Ceru Băcăinți nu are și nici nu poate încheia un contract de deszăpezire

Din cauza datoriilor Primăria din Ceru Băcăinți nu are și nici nu poate încheia un contract de deszăpezire

Publicat în 05.12.2017 la ora 15:09

Doar o singură primărie din cele 78 din județul Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare. Este vorba de comuna Ceru Băcăinți, una dintre cele mai depopulate din țară, în care locuiesc 270 de persoane, majoritatea vârstnici.

Prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit asigurări de la Consiliul Județean Alba că oamenii din Ceru Băcăinți nu vor suferi din cauza ninsorilor.

”La momentul de față, o singură primărie, și este vorba de Ceru Băcăinți, nu are contract pentru deszăpezire. După cum știți acolo sunt niște probleme legate de partea financiară, fiind una dintre cele mai mici comune din țară cu un număr redus de locuitori, bugetul nu permite acest lucru. Am avut o discuție cu Consiliul Județean Alba și am primit asigurări că tot ceea ce se va întâmpla în această iarnă va fi sprijinit în așa fel încât locuitorii să nu sufere. Totodată, mai avem două localități, Poiana Vadului și Doștat, care sunt la momentul de față în evaluarea procedurii de achiziție. În rest, toate primăriile de la nivelul județului, municipii, orașe, comune, sunt pregătite pentru iarnă”, a spus Dănuț Hălălai.

Prefectul de Alba adăugat că a cerut, alături de reprezentanții IPJ, ca toți primarii să fie foarte atenți la problemele care apar în această iarnă.

”Vom aplica peste tot legea și nu vom fi de acord sub nicio formă ca locuitorii orașelor și satelor, acolo unde primăria are obligația legală să se ocupe de deszăpezire să sufere pentru că unii dintre primari nu o să-și facă treaba”, a mai spus Dănuț Hălălai.

De asemenea, deszăpezirea drumurilor județene din Alba va fi efectuată de către S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, societate la care unic acționar este Consiliul Județean Alba. Suma pentru care a fost adjudecat contractul este 4,63 milioane de lei, fără TVA.

Societatea va asigura servicii de combatere a poleiului, curățarea zăpezii, revizia drumurilor, semnalizarea rutieră pe timp de iarnă. Durata contractului este de 4 luni de la data semnării documentelor.

Acest articol a fost citit de 201 ori

Din cauza datoriilor Primăria din Ceru Băcăinți nu are și nici nu poate încheia un contract de deszăpezire
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.