cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Din 1 mai 2019, doi medici noi activează la Spitalul Orășenesc din Cugir

Din 1 mai 2019, doi medici noi activează la Spitalul Orășenesc din Cugir

Publicat în 08.05.2019 la ora 12:00

Începând din această lună, echipa de medici a Spitalului orășenesc Cugir s-a completat cu încă doi medici, așteptați de multă vreme de către unitatea locală de sănătate. Este vorba despre un medic specialist în Otorinolaringologie (ORL) și un medic specialist în Anestezie si terapie intensivă.

„Dacă până la această data serviciile medicale acordate pacientilor se efectuau doar cu contract de prestări servicii, într-un program restrâns de activitate, iată că începând cu data de 02.05.2019, Spitalul orasenesc Cugir a încadrat cu contract individual de muncă, cu normă intreagă pe Dr. Ilie Țimpea, medic specialist ORL, care va putea efectua consultații, atât în baza biletului de trimitere cât si cu plata. Serviciile cu bilet de trimitere vor fi decontate de la Casa de Asigurări de Sanatate Alba”, ne-a declarant Jr. Florin Arion – manager Spitalul orășenesc Cugir.

Potrivit managerului unității locale de sănătate, doctorul noul doctor ORL își desfășoară activitatea în Policlinica Spitalului orășenesc, după urmatorul program : lunea și marțea intre orele 14.oo – 21.oo; miercui intre orele 08.00 – 14.00; joia între orele 14.00 – 21.00; vinerea între orele 08.00 – 14.00.

Tot din luna mai 2019, Dr. Juliana Nicola a promovat examenul pentru postul de medic specialitatea anestezie si terapie intensivă (ATI) la Spitalul orășenesc Cugir. Spitalul, are în structură un compartiment ATI cu 3 paturi, care este indispensabil actvivităților specifice ramurilor chirurgicale: chirurgie generală, obstetrică ginecologie, dermatologie, ORL. Până la incadrarea specialistului în acest compartiment, activitatea de anestezie și terapie intensivă era asigurată prin colaborări cu medici incadrați în alte unități sanitare.

„Începand cu luna aceasta, intervențiile chirurgicale vor putea fi efectuate zilnic, într un ritm normal, iar urgențele medico-chirurgicale de la camera de gardă care necesită intervenția anestezistului vor fii tratate la noi în spital, în măsura competențelor”, a precizat managerul Florin Arion.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1768 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.